Hot Yoga Stockholm

Att tänka på när du tar en online-klass

När du har bokat dig på en online-klass får du ett mail med den länk du behöver senast 20 min innan klassen startat. Vi rekommenderar att du första gången klickar på länken i god tid innan klassen börjar (ungefär som att komma till studion i god tid innan klassen börjar) för att ladda ner Zoom-programmet, det görs automatiskt när du klickar på länken via datorn. Kommer du att använda din telefon eller padda så laddar du ner appen ZOOM Cloud Meetings via App store/Google play. Det är helt gratis och du behöver inte registrera dig innan! Vi kommer att öppna upp ”mötet” som det kallas 15 minuter innan klasserna startar, då kan du också koppla upp dig.

Nedan hittar du lite mer information om du vill läsa hur du ytterligare kan förbereda dig, annars så räcker ovan information för att komma igång.

– Din mikrofon kommer att vara avstängd när du ansluter till klassen, ungefär som när vi är i salen och det bara är läraren som ger instruktioner.

– När du anslutit till klassen kommer kameran aktiveras på din dator/mobila enhet så att läraren kan se dig (kontrollera gärna innan att kameran på din dator/mobila enhet funkar). Om du inte vill att kameran ska vara på kan du stänga av den genom att klicka på kamera-symbolen. Det är bra för läraren att se eleverna för att på så sätt kunna guida klassen ungefär som om vi alla vore samlade i yogasalen, men det är förstås helt frivilligt. Beroende på vilken enhet du kopplar upp dig via så kommer din vy att se lite olika ut. Du kan på telefoner dra till vänster för att ändra din vy och se fler deltagare och inte bara läraren.

– Försök hitta ett neutralt utrymme i ditt hem där det finns tillräckligt med utrymme att röra dig fritt utan att krossa en lampa eller bli distraherad av något gott mellanmål eller en spännande bok. Placera datorn/enheten så att läraren kan se dig, kanske behöver du rikta skärmen lite när vi kommer till den liggande serien.

– Tänk på att du inte kommer att bli lika varm och svettig som du normalt sett blir i en uppvärmd sal, så anpassa din klädsel efter temperaturen. Det kan vara skönt med en filt eller ett par sockar när det är dags för sista Savasana.

– Online-klasserna kommer ha samma format som våra ordinarie klasser (initialt kör vi Hot 60, Bikramyoga 90 och Hot BY Variation). Läraren kommer att ge muntliga instruktioner precis som när vi yogar tillsammans i salen, så det enda du behöver göra är att följa instruktionerna och försöka vara närvarande i stunden. Förhoppningsvis kommer du efter lite övning hitta samma känsla av fokus och närvaro trots att du yogar i en ny miljö.

Vi hoppas att ni hänger med oss på online-klasserna. Det kan behövas lite tålamod och att man inte ger upp ifall tekniken inte skulle hänga med första gången. Vi ser fram emot att utforska yoga i den virtuella världen tillsammans med er!

Varma hälsningar,
Angelica och Johanna samt resten av gänget på Hot Yoga Stockholm