Hot Yoga Stockholm

Inför första klassen

På Hot Yoga Stockholm krävs ingen förbokning av klasser men registrera dig gärna via vår hemsida innan första klassen.  Det kan du göra HÄR.

Samtliga platser är drop-in. Studion öppnar 30 min innan klass och vi låser dörren 10 minuter innan för att kunna starta klassen i tid.

Kom till klassen på tom mage. Man bör inte äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan en klass.

Det går att hyra eller köpa en yogamatta i studion.

Ta med en vattenflaska och två handdukar eller hyr dessa i studion.

Klä dig lätt, t.ex. shorts/tights och linne eller sporttop.

Det finns duschar och omklädningsrum i studion.

Använd inte parfym, starkt luktande lotioner eller hårprodukter före yogan.

Berätta för läraren om du är gravid, har högt blodtryck, har några sjukdomar/skador, eller nyligen genomgått en operation.

Hot Yoga Stockholm är en mobilfri oas. Stäng av eller sätt din telefon på ljudlös innan du kliver in genom ytterdörren och lägg ner telefonen i din väska.

Det är möjligt att du känner yrsel, illamående eller huvudvärk under eller efter klassen. Detta är inget ovanligt, speciellt första gångerna, och är oftast ett tecken på att kroppen nu börjat reagera och agera. Se detta som något positivt och början på en reningsprocess. Om illamåendet eller yrseln kommer under klassen kan du stå stilla, sätta dig ner eller lägga dig på yogamattan och vila en stund.

Yoga är en träning men likaså en livslång process. Det handlar inte om att göra en rörelse ”perfekt”! Så länge du gör ditt bästa och försöker göra varje rörelse såsom läraren instruerar kommer du att få uppleva lika många terapeutiska fördelar som någon med mer styrka, vighet och balans. Efter en tids träning kommer du att känna dig mer och mer tillfreds med dig själv och med din yoga.

Kom ihåg att ingen klass är den andra lik, försök att uppleva varje klass som om den vore din första. Kroppen reagerar olika från dag till dag och det är helt normalt att vissa rörelser kan upplevas som väldigt lätta ena dagen men svårare en annan. Låt bara din yogaprocess ha sin gång. En jobbig klass kan följas av den bästa klass du någonsin har haft.