Hot Yoga Stockholm

Nyhetsbrev september 2017

Kvällarna blir mörkare, vindarna kallare och det finns inget bättre sätt att möta hösten än i det varma yogarummet! Vi på Hot Yoga Stockholm ser fram emot en härlig yogahöst där vi fortsätter att utvecklas inom yogans olika grenar. Yoga är en livsfilosofi och innehåller så mycket mer än de asanas (poser) som många i västvärlden förknippar med yoga. En stor del av lärarkåren har precis spenderat en vecka med Sherie Van den Wijngaard i Utrecht och är fulladdade med inspiration och nyvunnen kunskap! Sherie kommer även tillbaka till Stockholm i januari 2018, mer info om det kommer senare i höst.

Vi är oerhört glada och tacksamma över att ni elever är lika entusiastiska som vi är över hur studion och undervisningen har utvecklats under de senaste åren. Vi får ständig feedback från er och många känner att ni är fulla av energi efter klasserna även om musklerna arbetat hårdare än någonsin. Denna härliga känsla kommer av medveten djupandning i kombination med en effektiv användningav sina bandhas (kroppslås).

Barnyoga, 30 dagarsutmaning och mer…

Yoga-hösten 2017 på Hot Yoga Stockholm innehåller massor av spännande. Den efterlängtade barnyogan är tillbaka! Vårens barnyogaklasser var oerhört uppskattade av både barn och föräldrar. Vi kommer därför naturligtvis att fortsätta med dessa nu i höst. I barnyogan får barnen röra på sig, leka, vara kreativa, skapa fokus och hitta lugn, i en harmonisk och tillåtande miljö utan tävlingsmoment eller prestation. Här får barnen vara precis som de är! Barnyogan hålls som kurs om 8 ggr i två åldersindelade grupper med start lördagen den 30 september 2017 (uppehåll v44 för höstlov). Anmälan i receptionen! Förutom barnyogan kommer vi under hösten ha vår traditionella 30-dagarsutmaning som startar den 25 september samt en  workshop och flera specialklasser, för en sammanställning av det som händer i studion i höst se HÄR.

Årskortserbjudande

Gör årets bästa investering i dig själv. Köp årskort för endast 8300 kr (ordinarie pris 10.395 kr). Erbjudandet gäller t.o.m. 30 september 2017. Köp årskortet i vår webbshop HÄR.

Vi ses på yogamattan!

Med värme,
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev Sommar 2017: Yoga som ger energi

Vilken härlig yoga-vår vi haft i studion! Även om våren varit kall så har vi kunnat njuta av värmen och gemenskapen i studion. Många av er har uppskattat vår fortsatta utveckling mot en ännu mer terapeutiskt, medveten och långsiktig yoga. Som flera märkt är det många gånger mer fysiskt krävande att göra en pose långsamt och noga, med andningen, än att pressa sig att gå så djupt som möjligt. Samtidigt gör detta sätt att yoga att du lämnar salen lugn och fylld av energi.

Sherie kommer tillbaka

Helgen efter midsommar, 30 juni-3 juli, kommer vår uppskattade gästlärare Sherie Van den Wijngaard hit igen. Sherie har blivit en viktig inspiratör och kunskapskälla för vår studio och vi känner oss så tacksamma över att hon vill jobba med oss. Vi uppmanar alla som kan att vara med på hennes klasser och workshops! Läs mer om Sheries besök här.

Fortsätt att yoga i sommar!

Om du inte redan har ett kort så säljer vi nu Sommarkort för endast 2200:- (gäller 3 månader från aktiveringsdatum), köp kortet enklast i Webbshoppen. I sommar har vi öppet enligt sommar-schemat, observera att det skiljer sig lite mellan försommar och högsommar (se aktuellt schema här. Vecka 29 vi håller stängt för lite uppfräschning av studion:-)

Ha en underbar sommar!
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev december 2016: God Jul och Gott Nytt Yoga-år alla härliga!

Nu när året närmar sig sitt slut vill vi passa på att tacka er alla som bidrar till att Hot Yoga Stockholm är en så härlig plats att hänga på! Vi får nästan dagligen höra hur fin stämning det är i studion och det är vi alla tillsammans som skapar denna plats. Vi blir varma i hjärtat när vi ser hur ni stödjer varandra efter tuffa klasser och under jobbiga perioder i livet, det rör sig såväl om stöttande ord till en med-yogi ni aldrig träffat eller ett djupare samtal med någon som ni utvecklat en närmare relation med. Ni finns där för varandra både i med-och motgångar i livet. Ni är underbara!

Barnyoga och mycket mer…

Yoga-året 2017 på Hot Yoga Stockholm innehåller massor av spännande. Den 21 januari drar vi igång den efterlängtade barnyogan som introducerar barnet till yogan på ett lite mer lekfullt sätt. I barnyogan får barnen röra på sig, leka, vara kreativa, skapa fokus och hitta lugn, i en harmonisk och tillåtande miljö utan tävlingsmoment eller prestation. Här får barnen vara precis som de är! Barnyogan hålls som kurs om 8 ggr i två åldersindelade grupper med start lördagen den 21 januari 2017 (uppehåll v.9 och 10)

• 4-5 år: lördagar 13-13:45
• 6-9 år: lördagar 14-14:45

Förutom barnyogan kommer vi under 2017 som vanligt ha spännande gästlärare, bl.a. kommer omåttligt populära Sherie van den Wijngaard på besök i mars igen, 8-13/3. En annan favorit i repris blir yogaresan till Italien den 23-30/9. Vi kommer börja ta upp anmälningar efter trettonhelgen, så var beredda det är många som vill hänga med! Våra Ghosh Vinyasa klasser kommer att fortsätta att utvecklas och varieras en aning från gång till gång. Ni kommer med största sannolikhet även att få ta del av fler nyheter i studion under kommande år.

Hjälp oss hjälpa barn i krigshärdar

Så här i jultider känner vi, och många med oss, lite extra mycket för alla som har det svårt. Det finns otroligt många människor i världen som lider och just nu känner vi lite extra för alla barn i krigets Syrien och i andra krigshärdar. Därför kommer vi från och med idag och fram till nyårsafton skänka 50% av alla intäkter från Webbshoppen till Röda Korsets Katastrofhjälp. Nu kan du alltså köpa något bra till dig själv eller någon nära och samtidigt hjälpa de som har det svårast. Gå till Webbshoppen HÄR.

Vi har öppet alla dagar i jul så smit iväg från släkten om du behöver lite egen tid, eller varför inte ta med dem om du vill fortsätta umgås i hälsans tecken.

Vi ses på yogamattan!

Namaste,
Vi på Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev november: Julyoga och Julklappstips!

Snart är julen här med allt vad det innebär. För en del är julen njutbar, för en del stressig och mindre njutbar. Vi vet att yoga gör dig extra gott under tider som denna. Vi kommer som vanligt att ha studion öppen ALLA dagar. Vare sig du firar jul eller inte så hoppas vi att du kommer förbi studion och unnar dig lite yoga!

Vi har fortfarande en del happenings kvar i studion innan julen är här:

 • Benjamin Sears kommer till studion för specialklasser 30/11 och 1/12. 30/11 är FULL. Vi har några få platser kvar till 1/12. Boka de sista platserna i studion! Läs mer om Bens klasser HÄR

Och du har väl bokat in 23-30 september 2017 för vår yogaretreat i Italen?! Det kommer att bli en magisk vecka. Mer info kommer snart!

JULKLAPPSTIPS!

T.o.m. 31/12 ger vi dig en ordentlig rabatt på följande kort (köp till dig själv eller ge bort till nära och kära):

 • Köp ett 10-klippkort så får du 3 extra klipp på köpet (du sparar 750:-)
 • 3-månaderskort 2500:- (du sparar 1490:-)
 • Årskort via månadsdragning 690:-/mån (du sparar 4800:-! Tecknas endast i studion)

Våra 30-dagars Introduktionskort är också ett bra julklappstips till vänner och familjemedlemmar som ännu inte provat på yogan hos oss. Köp våra kort i studion eller i webbshoppen.

Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda Barnyoga i studion! Det kommer att bli på lördagar med start i januari. Håll ögonen öppna för mer exakt information kring tider, kursstart och åldersgrupper.

Vi har några schemaändringar närmsta tiden:

 • 30/11 är kvällens 17- och 19-klasser inställda pga specialklasser med Benjamin Sears.
 • Även 1/12 är kvällens 18- och 20- klasser inställda pga samma anledning.
 • 10/12 har vi personalfest och då kan ni yoga 8.30 samt 10.30! Eftermiddagens 14-och 16-klasser är inställda

Vi ses på Yogamattan!

***

Nyhetsbrev oktober 2016: Yoga som terapeutisk metod

Vilka fanstastiska dagar vi hade med Sherie Van den Wijngaard. Hon gav oss härlig inspiration och ett fördjupat fokus på andning, närvaro och användning av bålen (core). Sherie’s terapeutiska tillvägagångssätt ligger helt i linje med studions filosofi så även om du missade Sherie denna gång så kommer du ändå att få ta del av detta på olika sätt. Den senaste månaden har vi även inspirerats av alla er starka 30-dagarsutmanare som just gått i mål. Stort grattis till er!

Vi fortsätter vårt fokus på terapeutisk yogautövning med vår gästlärare Ben Sears! Missa inte följande specialklasser/workshops:

30 nov, kl. 17-19:30 (2,5 h) Hips & The First Fold med Benjamin Sears. ”A complete practice that will reveal how sacred geometry applies to your body to create functional flexibility” (hur man på ett hälsosamt och långsiktigt sätt öppnar upp sina höfter utan att skada sig).

1 dec, kl.18-20 (2 h) Raja Yoga For Today’s Yogi med Benjamin Sears. ”Where the esoteric meets the practical. Mastering the mind takes tools, skill and practice. In this workshop you will learn a meditation and pranayama practice for daily use as well as a powerful journaling technique to bring clarity to an issue that you are facing right now” (en fantastisk workshop där du får lära dig om meditation, andning och hur du kan applicera detta i ditt dagliga liv. Ta med papper och penna!).

Pris: 250:- per klass (bokning i samband med betalning) Läs mer om Ben HÄR

Hösterbjudande i webbshoppen:
20% på alla kort i webbshoppen t.o.m. den 31 oktober. Prova det enklaste sättet att fylla på ditt kort med mer yoga. Erbjudandet gäller endast på webben.

Klicka HÄR > gå till fliken WEBBSHOP och använd promotion code: HÖSTPROMO.

På gång i studion:

 • 29 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass med Angelica (En lugn klass med fokus på andning, otroligt välgörande och skön för alla nivåer!)
 • 2 nov, kl. 18:40-18:55 (15 min) Mini Posture Clinique med Tammy (15 min fokus på en position)
 • 9 nov, kl. 17:00 (105 min) Förlängd Ghosh Vinyasa II med Johanna, med tid för lite extra poser:-)
 • 30 nov, kl. 17-19:30 (2,5 h) Hips & The First Fold med Benjamin Sears
 • 1 dec, kl.18-20 (2 h) Raja Yoga For Today’s Yogi med Benjamin Sears
 • 23-30 september 2017 – Retreatvecka i Italien! Mer info kommer.

Vi ses på yogamattan:-)

Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev september 2016: Massor av yoga

Höstterminen har dragit igång på Hot Yoga Stockholm och det är underbart att möta både nya och gamla yogisar på mattan. Studion bubblar av en härlig entusiasm och vetgirighet i kombination med en stillsam höstenergi. Efter en ofta ganska utåtriktat vår och sommar är hösten en perfekt tid att fördjupa sig i sin yogautövning och på Hot Yoga Stockholm har vi massor av spännande som händer den närmsta tiden.

Den 26 september drar vår uppskattade 30-dagars utmaning igång. De är alltid lika inspirerande att följa er som tar er an denna utmaning. Läs mer om utmaningen HÄR.

Ett annat sätt att fördjupa sig är att delta på Workshop den 15 oktober med vår erfarna gästlärare Sherie Van den Winjngaard. Det kommer att bli en lärorik dag med yogaklass, yogaprat med temat ”Yoga som terapeutiskt metod” samt att vi får träna på att utföra armbalanserande positioner och bakåtböjar på en skonsamt sätt. Läs mer om workshopen HÄR.

På gång i studion:

 • 24 sept, kl. 10:10-10:25 (15min) Mini Posture Clinique med Bea (15 min fokus på KOBRAN)
 • 26 sept, 30-DAGARSUTMANINGEN STARTAR!
 • 1 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass** med Angelica
 • 13 okt, kl. 18:oo  (90 min) Bikramyogaklass med Sherie Van den Winjngaard – Medlemskort gäller, först till kvar:-)
 • 14 okt, kl. 16:00 (120 min) Sadhana klass* med Sherie van den Wijngaard
 • 15 okt, kl. 10:30-15:30 WORKSHOP MED SHERIE VAN DEN WIJNGAARD
 • 29 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass** med Angelica

* The sadhana class is a well-rounded yoga class, starting with chanting and pranayama, then warming up with bandhas for vinyasa krama and ending in classical style closing poses with guided meditation. It is so hard to explain this class outside of the simple word sadhana, an honest pursuit towards an egoless and loving state, residing in the present moment.

** En lugn klass med fokus på andning. Det är otroligt välgörande och skön klass för alla nivåer!

*** En något förlängd Bikramyoga-klass där läraren kan lägga extra fokus på något inom yogan. Antingen lite mer teknik, andning, yogafilosofi eller något annat.

Varma hälsningar,
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev augusti 2016:

Det är fantastiskt att se hur många av er som har bibehållit er yogautövning under sommaren. Och det är lika fantastiskt att se att så många redan är tillbaka i studion efter sommaren. Ni alla inspirerar oss!Utvecklingen av yogan fortsätter på Hot Yoga Stockholm!
Vi kommer fortsätta att fördjupa oss inom Ghosh Yoga traditionen vilket är den yogatradition som Bikramyoga/Hot Yoga grundar sig på. I höst kommer vi regelbundet att erbjuda en ny klass: Ghosh Mudra Lugn. Det är en relativt lugn klass där det stora fokuset är andningen. Denna klass är oerhört välgörande för såväl kropp som själ och passar alla nivåer. Kom och prova den 3/9 kl. 10.30.Vår tidigare Ghosh II-klass byter namn till Ghosh Vinyasa. Namnbytet sker bla pga att vi kommer att integrera ännu mer andningsfokus i klassen. Utvecklingen kommer även bestå av att klassen kommer att anpassas ännu mer efter vilka som deltar i klassen, vi kommer också att introducera en del nya positioner.Vi kommer att ha en Ghosh Vinyasa-dag i studion den 4/9. Då kommer alla att kunna prova vår Ghosh Vinyasa-klass helt gratis. Så ta med er vänner som ännu inte har provat vår klass eller vår studio och låt de prova denna klass. Vi erbjuder Ghosh Vinyasa-klassen kl. 12,15, 14.00 och 16.00 denna dag!Den 1/10 kommer vi att erbjuda en mindre Workshop kring denna klass. Vi kommer att yoga klassen tillsammans och under klassens gång bryter vi ner poserna och ger mer information så att ni ska få en större förståelse kring poserna. 10.30-13.00. 275 SEK (175 SEK för Årskortsmedlemmar). Anmäl er i receptionen.Här är en lista på närmsta tidens happenings i studion:

 • 27/8: Tyst klass, med Bea kl.16.00
 • 3/9: Ghosh Mudra klass, med Angelica kl. 10.30
 • 4/9: Ghosh Vinyasa dag, Gratis Ghosh Vinyasa klasser för ALLA! Kl. 12.15, 14.00 och 16.00
 • 9/9: Tyst klass, med Helena kl. 18.00
 • 18/9: Fördjupningsklass, med Saskia kl. 10.30-12.15.
 • 1/10: Ghosh-workshop, med Angelica kl. 10.30-13.00.
Vår tysta klass har blivit så oerhört populär och vi kommer därför att erbjuda en sådan klass varje fredag kl.18.00. Vi kommer även att klämma in ytterligare tysta klasser lite här och där, håll utkik på vår FB-sida och även på anslagstavlan i studion.
Vårt höstschema börjar den 29/8 då har ni ännu fler klasser att välja på. Se höstschemat under Aktuellt schema.
Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev maj 2016:

Vilken fantastisk månad april var. Full av energi och positivitet i studion som spirade av alla underbara 30-dagars utmanare. Tack för att ni inspirerade oss!Vi har haft tysta klasser, fördjupningsklasser, Posture Clinics och Workshops och vi vet att ni vill ha mer. Framöver erbjuder vi er följande happenings i studion:

 • 16 maj: Posture clinic, Breathing, som hålls av Tammy 18.40-18.55
 • 29 maj: Tyst klass, 18.00, ledd av Helena
 • 2 juni: Fördjupningsklass med Saskia 18.00-19.45
 • 16 juni: Mudra klass med Angelica 18.00 (en lugnare klass där vi håller vissa poser lite längre och synkar poserna med andningen. En oerhört välgörande och avslappnande klass)

Vi börjar redan nu med att sälja vårt sommarkort för endast 2700:-, då får du yoga obegränsat i 3 månader. Vi håller öppet precis hela sommaren, inga stängda dagar! Köp kortet enklast i vår Webbshop här.Från och med 16/5 börjar vårt försommarschema som ni redan nu kan hitta under aktuellt schema. Fortfarande väldigt många klasser att välja på. Observera också att söndagsklasserna ligger lite senare så att du både ska hinna vara med att vara ute i solen och yoga:-)Vår nya logga är äntligen färdig och vi använder nu vårt nya namn. Produkter till shoppen är på ingång med nya loggan på, nya visitkort hittar ni snart i receptionen, osv. Vi är oerhört glada och stolta över vår nya logga, vårt nya namn och över vår yogasatsning som vi har gjort och som ni alla så varmt och öppet har tagit emot. Tack alla för att ni kommer till studion och gör den till ett sådant underbart ställe att vara på!

Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev april 2016:

Våren är äntligen här och dagarna blir längre!

Varför inte använda vårens spirande energi till att fördjupa dig inom yogan, det kan handla om att hinna med en extra klass i veckan eller kanske prova fortsättningsklassen Ghosh II om du inte redan gjort det. Kombinera gärna ditt yogautövande med att fördjupa dig i yogalitteratur. Nedan är lite tips från oss på yogarelaterad läsning:

 • How Yoga Works – The Yoga Sutra av Geshe Michael Roach & Christie McNally
 • Tree of yoga av BKS Iyengar
 • Light on Yoga av BKS Iyengar
 • The Key Muscles of Yoga & The Key Poses of Yoga av Ray Long
 • Vart du än går är du där – medveten närvaro i vardagen av Jon Kabat-Zinn
 • 84 Yoga Asanas av Buddha Bose

Vårens 30-dagars utmaning är i full gång. Inspireras av och heja på dem som antagit utmaningen, det är en fantastisk resa både mentalt och fysiskt! En annan yogaresa du inte bör missa är vår retreat i Italien 4-11 juni. Läs mer om den här.

På gång i studion:

4/4-3/5: 30-dagars utmaningen pågår!

21/4: Posture Clinic med Angelica, Halvmånen, 19.40-19.55

27/4: Master Class* med Johanna 9.30-11.15

* Master Class är i grunden en vanlig Bikramyogaklass som är 15 minuter extra lång för att läraren ska få tid att ge lite extra information. Vad läraren väljer att fokusera lite extra på kommer att variera från gång till gång. Klassen är dock inte extra avancerad på något sätt utan passar alla!

Varma Hälsningar,

Hot Yoga Stockholm

***

 

 

Nyhetsbrev mars 2016:

Mottagandet av vårt namnbyte, utvidgande av Ghosh-traditionen, de nya klassserna och vår ambition med att ge er alla ännu mer yoga har varit enormt positivt! Vi är så glada över alla hurrarop vi har fått och vi känner starkt att vi gör detta tillsammans med er alla härliga yogisar på studion. Tack för att ni är så nyfikna och öppna till att ta in mer yoga!

Vår yogaretreat i Thailand var alldeles underbar! Nästa yogaresa går till Italien den 4-11 juni. Vi kommer under denna vecka att erbjuda alla våra klasser, BY 90, HOT 60 och GHOSH II. Retreaten börjar redan fyllas upp så boka NU!

På allmän begäran kommer vi att lägga till ytterligare en GHOSH II-klass på schemat. I mars, april och maj ut kommer du att kunna praktisera Ghosh II-klassen även på onsdagar 17.00! Du kan alltid se vårt dagsaktuella schema HÄR

Börja att planera för vårens 30-dagarsutmaning redan nu. Den kommer att genomföras 4 april -3 maj. Vill du läsa mer om vad en 30-dagarsutmaning innebär, läs HÄR.

På gång i studion:

1/3: Posture Clinic med Anna Becker. 19.40-19.55 går Anna igenom Kaninen.

10/3: Master Class* med Nic, 18.00-19.45. Klassen där ni får det där lilla extra!

12-13/3: GHOSH II Workshop. Vill du lära dig mer om GHOSH II-klassen är detta det perfekta tillfället. Du kommer att få praktisera klassen båda dagar samt lära dig mer om de nya poserna som vi gör i denna klass! Denna workshop är för ALLA! Boka i studion nu, begränsat med platser.

20/3: Master Class* med Bea kl. 10.30-12.15. Klassen där ni får det där lilla extra!

26/3: Den sköna tysta klassen är tillbaka! 16.00-klassen med Monica.

Vi syns i studion som bubblar av härlig yogafeeling just nu!

Varma Hälsningar,

Hot Yoga Stockholm

* Master Class är i grunden en vanlig Bikramyogaklass som är 15 minuter extra lång för att läraren ska få tid att ge lite extra information. Vad läraren väljer att fokusera lite extra på kommer att variera från gång till gång. Klassen är dock inte extra avancerad på något sätt utan passar alla!

                                                                                       ***

Nyhetsbrev januari 2016: Nytt år, nytt namn, nya klasser, nystart på många olika sätt!

År 2016 kommer att bli ett år i utvecklingens tecken. Som enda studio i Stockholm erbjuder vi nu fortsättningsklasser inom Bishnu Ghosh ”Hot Yoga” traditionen. Vi kommer med spänning att fortsätta denna utveckling. Det innebär även att vi kommer att byta namn (då vi inte längre kommer att erbjuda endast Bikramyogaklasser och då vi även vill ta det sista steget bort från den nuvarande huvudorganisationen inom Bikramyoga Inc). Det nya namnet blir Hot Yoga Stockholm. Namnändringen kommer att ske i olika etapper under vintern/våren.

Ambitionen detta år är som tidigare nämnts att yogafokuset på studion blir ännu större. Vi kommer att erbjuda olika Workshops, stora som små, tysta klasser, Master Classes, Yogaresor både när och fjärran. I stort sett kommer du att varje vecka kunna ta del av något som händer i studion utöver de vanliga klasserna på schemat. Följ oss på Facebook för att kunna se vad som händer i studion just nu. Denna information hittar du även på vår anslagstavla i studion.

På gång i studion:

27/1: Master Class med Johanna. Ta denna 17.00-klass och få lite mer än vanligt. Den kommer att vara 1 tim 45min så att vi har tid för det där lilla extra.

5/2: 18.00-klassen blir en tyst klass med Nic. Har du aldrig tidigare provat en tyst klass, prova nu, det kommer att tillföra en ny dimension till din yoga.

14/2: Alla Hjärtans Dag! Ta med dig en vän till studion alldeles gratis. Kom i tid, begränsat med platser. Specialerbjudanden i studion under denna dag.

21/2: Posture Clinic med Nic. Kl. 15.40.15.55 går Nic igenom Triangeln

12-13/3: GHOSH II Workshop. Vill du lära dig mer om vår nya GHOSH II-klass? Angelica kommer att hålla en helg-workshop där du kommer att få lära dig mer om de nya poserna vi gör i denna klass. Båda dagarna kommer att innefatta en GHOSH II-klass samt Posture Clinics där vi lär oss mer om de nya poserna. Boka redan NU, begränsat med platser. Din investering: 800:- för årskortsmedlemmar / 950:- för övriga yogisar.

4-11/6: Yogaretreat till Italien. Mer info kommer snart men boka datumen i din kalender redan nu!

Varma hälsningar Hot Yoga Stockholm