Hot Yoga Stockholm

Bikram Yoga 90 (90 min)

Bikramyoga 90-klassen även kallad ”26 & 2”, den grundar sig på Bishnu Ghosh’s klassiska 84 hathayogaasanas. Denna sekvens består av 26 asanas/poser och 2 pranayamas/andningsövningar.
Sekvensen är sammansatt på ett specifikt sätt för att få en sådan grundläggande, effektiv och säker yogautövning som möjligt. Positionerna som utövas är anpassade så att alla kan utföra de utefter sin egen förmåga.

Alla kan utöva denna klass, ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare till mer erfaren. Utövas i ca 37 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

HOT 90 (90 min)

Hot 90-klassen innehåller våra egna sekvenser som varieras lite från gång till gång. I vår Hot 90-klass inkluderar vi flera av yogans grenar (asanas, pranayamas, yoga nidra och meditation). Sekvenserna är sammansatta för att få en sådan grundläggande, effektiv och säker yogautövning som möjligt. Klassen börjar med ca 75 min asanautövning och avslutas med ca 15 pranayama, yoga nidra, avslappning och meditation.

Alla kan utöva denna klass, ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare till mer erfaren. Utövas i ca 35 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

HOT 60 (60 min)

Hot 60- klassen är vår egen sekvens som grundar sig på Bishnu Ghosh’s 84 klassiska hathayogaasanas. Serien innehåller BY 90-klassens alla 26 poser och 2 andningsövningar. En del av poserna utövas 1 ggn, en del repeteras 2ggr. Vi utför vissa poser i sekvenser/Vinyasas till skillnad från bikramyoga 90-klassen. Denna klass har i grunden samma terapeutiska fördelar som Bikramyoga 90-klassen har.

Alla kan utöva denna klass, ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare till mer erfaren. Utövas i ca 37 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

Varm Vinyasa (90 min) inga nybörjare

Varm Vinyasa fortsättningsklass är en 90 min klass som även den grundar sig på Bishnu Ghosh’s 84 klassiska hathayogaasanas. Den är inspirerad av Tony Sanchez, en av de mest respekterade lärarna inom Ghosh tradition idag.

Serien kräver att du har en god kroppsuppfattning och tar ett större eget ansvar. Serien utförs i flera Vinyasas, den har snabbare setups och innehåller färre verbala instruktioner. Klassen innehåller flera djupa höftstretchar, mer överkropps- och armstyrka samt corestyrka. Serien uppmuntrar dig till att gå djupare in i din kropp, till att vara mer effektiv i din yogautövning, att ha fullkomlig kontroll på din andning samt att stärka ditt fokus ytterligare.

Har du skador rekommenderar vi att du pratar med oss innan du utför fortsättningsklassen.

Denna klass är för mer erfarna utövare och utövas i ca 33 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

Pranayama-klass (90 eller 60 min)

En yogaklass där fokuset ligger på andningen. Den innehåller både andningsövningar samt även asanas (poser). Den kan varieras lite från gång till gång. Den inleds oftast med andningsövningar och fortsätter sedan med en mjukare uppvärmning. Därefter fortsätts poserna att utföras i ett mycket lugnt tempo. Poserna repeteras och synkroniseras med andningen. Vi jobbar under klassen både med in-och utandning samt även kumbhakas (ett andningsuppehåll). Klassen avslutas med en guidad avslappning. Denna klass både ger energi samt skapar en skön avslappning i både kropp och sinne. Den förbättrar cirkulationen och är skonsam samt välgörande på många sätt.

Denna klass är för Alla. Från relativt nybörjare till erfaren, gammal som ung, stel som mjuk, sjuk som frisk. Utövas i ca 33 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

Tyst ledd klass (90 min) inga nybörjare

Vår tysta ledda klass är en vanlig bikramyoga-klass som leds i tysthet av läraren. Klassen leds utan några verbala instruktioner. Därför behöver du som yogautövare ha yogat vår vanliga Bikram Yoga (90min) och känna dig bekväm med denna sekvens innan du tar en tyst ledd klass. Denna klass är en mycket meditativ klass och den rekommenderas starkt till alla som har yogat ett tag. Den kan verkligen ta din yogautövning till en annan nivå.

Denna klass är för dig som har yogat vår Bikramyoga 90-klass några gånger och känner igen poserna i BY-sekvensen. Utövas i ca 37 graders värme.

—————————————————————————————————————————–

Privatklasser

Privatklasser (enskild)
En klass för dig som vill skapa bättre förutsättningar för just dig och din kropp.
Klassen läggs upp efter dina egna behov och önskemål både innehållsmässigt samt tidsmässigt. Du kanske har nya eller gamla skador som du inte vet hur du ska hantera i yogasalen, nyligen genomgått en operation, vill lära dig mer om en eller två yogaposer. Behoven och önskemålen kan variera oerhört. Vi finns här för att hjälpa dig på bästa sätt.

Privatklasser (flera personer)
Vill du ta hit dina medarbetare, dina vänner, en möhippa/svensexa, eller vill du bara yoga i en liten mindre grupp.

Vi tar gärna emot mindre grupper och skräddarsyr efter era önskemål.

—————————————————————————————————————————–

Gravidyoga

Har du praktiserat yoga regelbundet fram tills graviditeten kan du fortsätta att yoga Bikramyoga- och HOT 60-klasserna men du övergår till gravidyogaserien. Du kan övergå till dessa rörelser så snart du får reda på att du är gravid. Du fortsätter att yoga tillsammans med alla andra i de vanliga klasserna men du gör vissa poser lite annorlunda, byter ut några poser mot andra och får några extra vilopauser. Låt lärarna veta att du är gravid så kan vi guida dig i de nya rörelserna. En bra idé är att införskaffa Rajashree’s gravidyoga DVD som vi har i studion där man i lugn och ro kan sätta sig in i de nya rörelserna man ska utföra.

Om du precis har börjat utöva yoga eller är nybörjare och blir gravid rekommenderar vi att du gör ett uppehåll i din yogautövning och kommer tillbaka efter förlossningen.

Om förlossningen varit komplikationsfri kan man börja utöva sin yoga direkt och då den vanliga yogaserien. Känner du dig obekväm med att ligga på mage efter förlossningen så kan du göra gravidyogaserien ett tag till innan du sedan övergår till den vanliga serien.

Några generella saker att tänka på är att aldrig komprimera magen, undvik tryck på magen, tvinga aldrig kroppen att gör något den inte kan, håll aldrig andan utan andas normalt genom näsan. Att lyssna på sin kropp är alltid det viktigaste. Vi uppmuntrar att yoga under graviditeten då detta med största sannolikhet kommer att hjälpa dig att bibehålla din kropp stark och frisk, underlätta själva förlossningen och dessutom kommer du snabbare att återhämta dig efter din förlossning.

Se gravidyogaserien i bilder HÄR.

Är du osäker på något tveka inte att fråga oss.

—————————————————————————————————————————–

Barnyoga (45 min)

I barnyogan får barnen röra på sig, leka, vara kreativa, skapa fokus och hitta lugn, i en harmonisk och tillåtande miljö utan tävlingsmoment eller prestation. Här får barnen vara precis som de är! Barnyogan hålls som kurs om 8 ggr i åldersindelade grupper.