Hjälp, jag är nybörjare! Kan jag också yoga?

johanna

Alla har vi varit nya någon gång – vi vet hur det känns! Det fina med yoga är att det är tillgängligt för alla, oavsett livssituation, skador eller andra faktorer. Du behöver inte vara vig eller kunna alla poser för att börja yoga. Det kommer på köpet, tillsammans med en lång rad hälsofördelar. Här går vi igenom grunderna så att du vet vad du kan förvänta dig första gången du besöker oss på Hot Yoga Stockholm.

– Är hot yoga för alla?
Absolut! Vi har klasser för alla, oavsett om du yogat i flera år, för flera år sedan eller om det är din första klass. Prata gärna med läraren och berätta om ev. skador så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. När du yogar i värme slappnar kroppen av lättare. Alla yogar efter sin egen förmåga, vilket ser olika ut från dag till dag.

– Vilka klasser kan jag ta?
I stort sett alla våra klasser rekommenderas för dig som är nybörjare, ny på att yoga i värme eller bara ny i vår studio. Undantaget är de fåtal klasser som är märkta ej nybörjare. Dessa kan du testa efter du har utövat yoga hos ett tag och rådslagit med någon av våra lärare. Du hittar våra olika klasser här.

– Vilket kort ska jag köpa?
Det vanligaste är att nya medlemmar köper ett introduktionskort vid sitt första besök, vilket ger obegränsat med yoga i 14 dagar i följd. Kortet aktiveras första gången du besöker oss och kan aktiveras inom ett år från och med köpdatumet.

Under den tiden hinner man prova flera olika klasser, känna av värmen och skapa förutsättningar för regelbundenhet i sitt yogautövande. Förutom ett otroligt prisvärt erbjudande får du en gratisvecka tillagt till din introperiod om du dessutom värvar en vän som också påbörjar ett intro samtidigt som dig. Du har alltså möjlighet till 1 gratisvecka!

– Jag har hittat en klass jag vill testa, behöver jag förboka?
Vi har ingen bokning så det är bara att dyka upp. Kom gärna i god tid första gången så att du hinner prata med läraren och hämta ut ditt medlemskort. Studion öppnar 30 minuter innan klassen startar och vi låser dörren 10 min innan klass så att läraren ska kunna starta klassen i tid. Det blir väldigt sällan fullt på våra klasser men om det skulle bli det så gäller ”först till kvarn”. Förregistrera dig gärna och köp ditt introduktionskort online så behöver du bara uppge ditt namn vid ditt första besök.

– Hur varmt är det egentligen?
De flesta klasser utövas i ca 37 grader, med en luftfuktighet om 40 %. Syftet med värmen är bla att efterlikna det varma klimat där yogan grundades, det har även en rad hälsofördelar. Men framförallt är det skönt!

– Hur ska jag planera mat- och vattenintag?
Kom till klassen på relativt tom mage, undvik att äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan klassen. Vi gör en hel del fram- och bakåtböjningar vilket antingen komprimerar magen och/eller sträcker ut den, vilket gör att din yogaupplevelse blir behagligare om du inte ätit eller druckit för mycket för nära inpå klassen.

– Vad ska jag ha på mig?
Klä dig lätt, t.ex. shorts/tights och linne eller sporttop eftersom det blir varmt och svettigt i yogasalen och du inte vill låta kläderna vara i vägen.

– Vad behöver jag ha med mig?
Ta med en vattenflaska, två handdukar och en yogamatta. Det går också bra att hyra eller köpa något av dessa i studion! Kläder och väskor lämnas i omklädningsrummet, studion är låst när klassen är igång.

– Är det något jag behöver tänka på under klassen?
Lyssna till instruktionerna från läraren och glöm inte att det viktigaste är att andas! Om det är första gången du yogar hos oss kan du placera din matten i den bakre delen av salen för att enklare kunna se och följa de som står framför dig. Läraren står vid podiet längst fram och ger muntliga instruktioner.

Hoppas vi ses snart i värmen!

Dela