B.Y. 90/75/60

bikram-yoga-90

En fast sekvens med 26 yogapositioner och två andningsövningar.

Detta är en fast sekvens som innehåller 26 yogapositioner/asana och två andningsövningar/pranayama. Sekvensen är även känd som Bikramyoga eller 26 & 2 och är sammansatt av Bikram Choudhury och hans lärare Bishnu Ghosh. 

Sekvensen är uppbyggd så att varje position förbereder dig för den följande. Nästan alla positioner utförs två gånger vilket gör att klassen är utmärkt för nybörjare samtidigt som även mer erfarna yogis kan utmanas i sin uthållighet och sitt fokus. Positionerna som utförs i denna klass är tekniskt sett relativt enkla men kan bli nästan så fysiskt utmanande som du vill att de ska bli. Alla utför dem utefter sin egen förmåga. 

För mer erfarna yogis som har lärt sig sekvensen utantill kan detta även vara ett bra tillfälle att lägga lite extra fokus på andningen då du inte behöver koncentrera dig lika mycket på rörelserna. 

Passar för: Nybörjare såväl som mer erfarna yogis & dig som tycker om fasta sekvenser.

Klasslängd: Finns som 90, 75 och 60 minuter på schemat. 75 respektive 60 min är två kortare versioner av originalklassen B.Y. 90 där några positioner utförs en gång istället för två och några positioner sätts ihop i en sekvens. 

Temperatur: ca 37 grader.