HOT HATHA

hot-hatha-90

En klass som kan variera från gång till annan

Detta är en klass som varieras något från gång till gång. Klassen inleds alltid med andningsövningar, följt av en stående serie där vissa poser sätts ihop i en sekvens som sedan följs av liggande och sittande poser där övningarna är till för att stärka bål och rygg och höftstretch. I denna klass introduceras även viss belastning på armar och överkropp. De flesta poserna utförs statiskt, dock förekommer också mer dynamiska rörelser. Klassen avslutas med andningsövningar (pranayama/breathwork) och en lärarledd avslappning.

Det speciella med denna klass är den innehåller både pranayama/breathwork och avslappnig/yoga nidra på slutet. Klassen erbjuder därför en mer komplett upplevelse av yogans olika delar. Bl a kan pranayaman och den ledda avslappningen/yoga nidra skapa en djupare koncentration och/eller ett meditativt tillstånd.

Fördelarna med klassavslutet har visat sig ge goda hälsoeffekter, såsom ökad celltillväxt i hjärnan, ökad kognitiv flexibilitet, bättre koncentrationsförmåga, en förändring av hjärnans struktur som bidrar till ökad stresstålighet.

Passar för:

  • Alla, nybörjare såväl som mer erfarna yogis
  • Alla som gillar klasser som varieras från gång till annan.
  • Den som vill jobba fysiskt genom att stärka, balansera och stretcha kroppen och med möjlighet till att utveckla ett mentalt lugn.
  • Alla yogar utifrån individuella förutsättningar. Klassen lämpar sig därför även vid skador eller olika sjukdomstillstånd.

Klasslängd: Finns som 90, 75 och 60 minuter på schemat.  

Temperatur: ca 35 grader.