Så här fungerar bokning av online-klasser

seated-position

Du som har ett giltigt medlemskort kan boka dina online-klasser via vårt schema direkt
(klicka ’Sign Up Now’ på den klass du vill boka och logga in). Du som inte har det kan köpa
ett kort via vår webbshop här. Vi erbjuder speciella Online-kort för dig som vill vara med
enbart på dessa live-klasser.

Hur bokar och avbokar jag mina online-klasser?

För att kunna boka och avboka dig på online-klasser behöver du först ha åtkomst till din profil/konto. Du som är medlem hos oss på Hot Yoga Stockholm har redan en profil/konto i vårt system.

Om du registrerat dig online, köpt ett yoga-kort eller betalat för en workshop i webbshoppen har du även redan valt ett lösenord. Om du inte har valt lösenord (eller glömt vad du valt) kan du enkelt återställa det (se nedan). Du som ännu inte är medlem hos oss kan klicka på knappen ”Prova På” på vår hemsida och välj sedan Registrering och ”Create an Account”.

Inloggning

 • Använd den email-adress du har anmält till oss och logga in på den profil som är kopplad till ditt medlemskort. Öppna upp MBO genom att klicka på ”Prova På” och klicka sen på registrering.
 • Om ditt lösenord är inaktuellt eller om du har glömt bort ditt lösenord, använd funktionen ”Glömt lösenordet” och återställ lösenordet.
 • Om du inte längre har åtkomst till den e-postadress som du registrerat till din profil ber vi dig maila oss på info@hotyogasthlm.se för att få hjälp vidare. (Ha din nya email-adress redo som du vill att vi ska registrera på din profil).

  Boka klass:
 • Gå till SCHEMA och klicka fram datum plus den aktuella klassen
 • Klicka: Sign up now > Make a single reservation
 • Välj betalmetod (detta steg är inte aktuellt för dig som redan har ett giltigt yogakort hos oss)
 • Fullfölj betalning för att slutföra bokningen
 • Under fliken REGISTRERING, gå till My schedule för att få en överblick över dina bokade klasser

För avbokning

 1. Gå till My Schedule
 2. Välj “Cancel” på den klass du vill avboka minst 60 min innan klassen börjar.
  Tänk på! Alla online-klasser måste bokas/avbokas minst 60 min innan klassen börjar.
  Du kommer att få en länk e-mailad till dig senast 20 minuter innan klassen börjar. Klicka på
  länken för att delta i klassen.

Att tänka på när du tar en online-klass
När du har bokat dig på en online-klass får du ett mail med den länk du behöver senast 20 min innan klassen startat. Vi rekommenderar att du första gången klickar på länken i god tid innan klassen börjar (ungefär som att komma till studion i god tid innan klassen börjar) för att ladda ner Zoom-programmet, det görs automatiskt när du klickar på länken via datorn.

Kommer du att använda din telefon eller padda så laddar du ner appen ZOOM Cloud Meetings via App store/Google play. Det är helt gratis och du behöver inte registrera dig
innan! Vi kommer att öppna upp ”mötet” som det kallas 15 minuter innan klasserna startar, då kan du också koppla upp dig.

Nedan hittar du lite mer information om du vill läsa hur du ytterligare kan förbereda dig, annars så räcker ovan information för att komma igång.

 • Din mikrofon kommer att vara avstängd när du ansluter till klassen, ungefär som när vi är i salen och det bara är läraren som ger instruktioner.
 • När du anslutit till klassen kommer kameran aktiveras på din dator/mobila enhet så att läraren kan se dig (kontrollera gärna innan att kameran på din dator/mobila enhet funkar).

  Om du inte vill att kameran ska vara på kan du stänga av den genom att klicka på kamerasymbolen. Det är bra för läraren att se eleverna för att på så sätt kunna guida klassen ungefär som om vi alla vore samlade i yogasalen, men det är förstås helt frivilligt. Beroende på vilken enhet du kopplar upp dig via så kommer din vy att se lite olika ut. Du kan på telefoner dra till vänster för att ändra din vy och se fler deltagare och inte bara läraren.
 • Försök hitta ett neutralt utrymme i ditt hem där det finns tillräckligt med utrymme att röra dig fritt utan att krossa en lampa eller bli distraherad av något gott mellanmål eller en spännande bok. Placera datorn/enheten så att läraren kan se dig, kanske behöver du rikta skärmen lite när vi kommer till den liggande serien.
 • Tänk på att du inte kommer att bli lika varm och svettig som du normalt sett blir i en uppvärmd sal, så anpassa din klädsel efter temperaturen. Det kan vara skönt med en filt eller ett par sockor när det är dags för sista Savasana.
 • Online-klasserna kommer ha samma format som våra ordinarie klasser. Läraren kommer att ge muntliga instruktioner precis som när vi yogar tillsammans i salen, så det enda du behöver göra är att följa instruktionerna och försöka vara närvarande i stunden.

Förhoppningsvis kommer du efter lite övning hitta samma känsla av fokus och närvaro trotsatt du yogar i en ny miljö!

Dela
Dela på facebook
Dela på email
Dela på pinterest