Angelica Majoros

image-angelica

Berätta, vem är du?
– Jag har alltid varit aktiv, nyfiken och relativt orädd och jag har haft ett stort intresse och även en glädje i att jobba med människor, på olika sätt. Jag har genom åren jobbat med allt från restaurangjobb i NYC, rese- och skidguide i Chamonix, fotografi, till att jobba med funktionshindrade människor hemma i Stockholm.

Jag tycker om att vara fysiskt aktiv och har en vilja att ta hand om min kropp och ge den god förutsättningar för att må bra. När jag upptäckte yogan kände jag ganska tydligt och direkt att det var något jag mådde bra av, något jag ville ge mig själv mer av, som gjorde mig mer balanserad på flera sätt. 

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag upptäckte yogan 1998 när jag bodde i NYC och tog där min första yogaklass. Min första yogautbildning tog jag 2004 och började att undervisa direkt efteråt.

Vad betyder yogan för dig?
– För mig är yogan en livsfilosofi, ett förhållningssätt till livet i stort och smått. Den hjälper mig att utvecklas som människa, att öka min förståelse för mig själv och för andra. Rent fysiskt har jag med hjälp av yogan läkt ett flertal skador som jag genom åren drabbats av; bäckenförskjutning, muskelbristningar i nacken, knäledsskador och axelskador. Yogan är det verktyg som hjälper mig att skapa balans i livet, både kroppsligt, mentalt och själsligt. När vindarna blåser hårt får yogan mig att stå stadigare på jorden.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Min favoritpose varierar. Ibland uppskattar jag poser där jag känner mig stark och mjuk, ibland uppskattar jag poser som utmanar mig och som jag har svårt för. Generellt så är i stort sett alla andningsövningar och Kriyas favoriter. De får mig att känna mig väldigt närvarande i mig själv och i det jag gör samt ger mig både lugn och energi.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Det är intressant, utvecklande och ibland även utmanande att möta så många olika människor, med olika kroppar, förutsättningar och processer. Det är även just detta som gör läraryrket så varierat och spännande. Men det är främst en otrolig ynnest att få vara en medresenär i så många människors liv. Att få ta del av så mycket utveckling och förändring och se vilken otroligt positiv påverkan och kraft yogan har.

Vad är det bästa med att driva en yogastudio?
– Genom att driva en yogastudio, med allt vad det innebär praktiserar jag yogans olika grenar dagligen och det är för mig en personlig utveckling i sig. I vår studio har vi ambitionen att hela tiden lära oss mer, att utveckla oss, att våga ta steg åt okända håll. Vi delar detta med hela vårt team som jobbar med oss. Att få göra denna resa tillsammans, att få utvecklas tillsammans med ett helt team är väldigt lyxigt och väldigt nyttigt.

Jag tror att det är mycket svårt att utvecklas ensam, det krävs ett community, en gemenskap och i vår studio har vi just detta och jag är väldigt tacksam över denna gemenskap, gemenskap med alla personal och med alla som kommer och yogar tillsammans med oss. 

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Bikram yoga Collage of India, Teacher Training 2004
Bikram yoga Collage of India, Advance Seminar 2010, 2011, 2012.
ISHTA Yoga Scandinavia’s YinYoga Teacher Training 2013
Yogic Physical Culture Academy with Tony Sanchez, Core26+ Ghosh Lineage, 2013
Ray Long Anatomy course, 2014
Ray Long Anatomy course, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Master Core, Ghosh Lineage, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Advance Practice, Ghosh Lineage, 2015
YPCA with Tony Sanchez, Ghosh Vinyasa Flow, 2016
Basmedicinsk grundkurs 100 tim, 2018
Vinyasa Krama mentoringship med Sherie Van den Wijngaard i Krishnamacharyas tradition 2018 och pågående
Yoga for your lower back, Svasta Yoga Therapy Program, Krishnamacharya tradition, 2021
Pranayama/Breathwork, Svasta Yoga Therapy Program, Krishnamacharya tradition, 2021