Bea Orler

bea-orler

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag började yoga regelbundet 2012 och vid slutet av 2014 började jag undervisa. 

Vad betyder yogan för dig?
– För mig betyder yoga framförallt frihet. Med hjälp av yogan skapar jag mig en frihet i min kropp, som gör den uthålligare, smidigare, starkare, friskare och mer användbar i mitt liv. Samtidigt får jag större mental frihet, en känsla av att jag har oändligt med utrymme inom mig själv. Och med frihet kommer ansvar. Tack vare yogan lär jag mig (och övar på att) hela tiden att ta större ansvar för mitt (väl)mående, jag får tillgång till en massa verktyg jag inte tidigare visste att jag hade i min inre verktygslåda.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Att vara lärare är för mig till stor del att vara en elev, som gör mycket av sitt lärande framför, och tillsammans med, en massa människor. Man fortsätter alltid att vara elev och en betydande del av lärandet sker i och tack vare mötet med andra elever. Att genom yogan få ta del av andra människors upplevelser och liv, det är en ynnest och något jag alltid känner ett stort ansvar och enorm tacksamhet för. Det är också det bästa med att vara lärare, tycker jag: mötet människor emellan.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Favoriter går lite i omgångar för mig, beroende på vad jag fokuserar på för tillfället i min egen utövning. Däremot är en stående favorit kobran, då den ger en så kraftfull energiskjuts i hela kroppen. Jag älskar hur den jobbar med flexibilitet ur styrkan. Jag älskar känslan av öppning den skapar i hela bröstkorgen och jag älskar att känna hur energin får sig en riktigt skjuts. Den posen får mig alltid att känna mig mer öppen, tillfreds och stark.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Bikram Yoga College of India, Teacher Training 2014, Thailand
Ray Long Anatomy, 2015
Mentorskap med Sherie van den Wijngaard 2019, 2020