Caroline Åkvist

caroline-akvist

När började du yoga och senare undervisa?

Jag började yoga i Malmö hösten 2009, yogan var ny för mig då frånsett några klasser på friskis. Men jag gillade det direkt. Värmen i rummet var underbar under hösten och vintern i malmös snålblåst men yogan stannade kvar trots att kylan ute försvann och blev som den är idag, en stor del av mitt liv. Jag gick Bikrams utbildning 2016 och har sedan dess undervisat.

Vad betyder yogan för dig?

Ja, jag vet inte riktigt vem jag skulle vara utan den längre. Det hjälper till och bidrar till alla aspekter av vad det är att vara människa känner jag. Med yogan blir jag medveten om mig och om andra och det som är så fint är att det lärandet aldrig tar slut. Man kan aldrig lära sig allt, varje dag är ny och man förändras hela tiden. Det är fint att ha ett hjälpmedel då som får en att titta lite djupare in och samtidigt kan vara en trygg punkt att återvända till.

Vad är det bästa med att undervisa?

Det bästa är att få träffa alla människor och få en förståelse för att vi alla är olika men samtidigt så lika. Vi har alla har en historia som vi tar med till vår matta. Det gör det utmanande men också väldigt spännande och kul. Att få se deras processer. Det är fantastiskt fint att få vara med och sprida något som är så läkande och välgörande som jag tror på så helhjärtat.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?

Åh, alla! nej men det är svårt att ta russinen ur kakan får då är det liksom inte en hel kaka längre. Så alla måste få vara med trots att alla inte alltid känns lika roliga. Det bästa tror jag är när man märker hur välgörande en asana kan vara, någon man kanske inte hade förstått på samma sätt sedan tidigare. Jag har haft skador tidigare och vid återhämtning fått upp ögonen för örnen och windremoving. Så dem ligger mig varmt om hjärtat av den anledningen. Just nu är jag väldigt förtjust i Vinyasa Krama klassen och att få göra repetitioner av poser i ett flöde tillsammans med andningen. Det känns väldigt meditativt för mig.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?

Bikram Yoga College of India, Teacher Training, Thailand 2016
Progressive Hatha Yoga Teacher Training, Thailand 2018
Mentorskap Hot Yoga Stockholm 2020-2021