Fredrik Carlsson

image-fredrik

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag började yoga 2009, på Friskis och Svettis i Malmö och året efter med Bikramyoga, också i Malmö. Efter att jag flyttat till Stockholm 2013 och börjat yoga på Hot Yoga Stockholm gjorde jag 2014 min yogalärarutbildning i Los Angeles. 

Vad betyder yogan för dig?
– Yogan för mig är både en inre hållning och en yttre. Att yoga är för mig att ta hand om och lära känna min kropp och mitt sinne. Det är också en disciplin och en kompass. Det är den både på yogamattan, på podiet och utanför yogaskolan.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Jag har alltid tyckt om att dela med mig av kunskap jag har och saker jag lärt mig. Det bästa med att vara lärare, är att få göra det. Och att sen se elevernas processer är väldigt spännande!

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Det är intressant att se hur ens preferenser för olika asana och pranayama förändras. När jag gjorde min utbildning, så svarade jag att stolen (Utkatasana/Awkward) var min favorit, och fick konstiga blickar från de andra. Nuförtiden är den en asana som är mer utmanande för mig. Jag gillar anatomisk andningsövning väldigt mycket, den får mig ofta lugn och i kontakt med min kropp.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Bikram Teacher training 2014
Ray Long Anatomy – 10 timmar – 2015
Mentorskap med Sherie van den Wijngaard 2019