Hanna Malmberg

image-hanna

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag tog min första yogaklass år 2004 på Yoga Kendra i Malmö hos en fantastisk yogi, Daniel Strausser (numer Yoga Daniel). Sen dess har yogan varit en del av mitt liv. Jag började undervisa 2009 på Livshälsa i Stockholm och 2010 var jag utbildad Bikramyoga-lärare och började undervisa på bl. a. Hot Yoga Stockholm. 

Vad betyder yogan för dig?
– Yogan är livsviktig för mig! Yogan utmanar mig att ständigt fortsätta utforska mig själv, titta på mina beteenden och reflektera över hur jag bemöter min omgivning. Den ger mig styrkan att vara allt det jag är. Den ökar min acceptans att vi alla är olika. Yogan har gett mig en stabil grund att stå på som bygger på kärlek.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Att få undervisa är fantastiskt och ibland också utmanande. Att få vara en del av människors resa både inne i, och utanför, yogasalen är magiskt. Vi ställer oss på mattan, alla med sina historier och sitt bagage, alla med sina förväntningar och motiv, en del med skador eller långvarig smärta, en del superstarka idrottsutövare, en del med depressioner och krossat hjärta. Vi är så olika men vi är alla människor som behöver andra människor för att växa. Jobbtitlar, adresser, efternamn, ekonomisk tillhörighet, sexuell preferens, etnicitet, kön, det spelar inte längre någon roll. Vi är alla lika inför gravitationens lag.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Kriyas är mina favoritrörelser just nu, men som allt i livet så förändras även det. Kriyas är tillgängliga rörelser som upprepas gång på gång, dem fördjupar min kontakt med mig själv och jag kan känna väldigt tydligt vad min kropp behöver och inte vill ha.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
2007-2008 Yogalärarutbildning i Ashtanga My Spirit Yoga, i regi Minanda Fritz, ”Livshälsa”.
2010 Bikram Yoga Teacher training, San Diego, USA.
2017-Pågående fördjupning med Sherie van den Wijngaard
2019 MHFA- Första hjälpen vid psykisk ohälsa, Karolinska Institutet