Ingela Larsson

Porträtt WEBB

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag provade Bikramyoga första gången 2004, en chockerande kombination av nära-döden-upplevelse och paradiset-på-jorden-upplevelse! Ju mer jag yogade desto bättre mådde jag. Till sist ville jag dela med mig av alla magiska aha-upplevelser. Efter flera år av hemliga drömmar om att bli lärare vågade jag till sist ta steget. 2017 utbildade jag mig till lärare och har undervisat sedan dess.

Vad betyder yogan för dig?
– Den är ovärderlig för mig. Yogan är mitt främsta redskap för att hålla mig själv frisk och stark i kropp och själ, vilket i sig är fantastiskt. Men allra mest är yogan en andlig praktik för mig. Det känns viktigt att stryka under att i lärarrollen har jag ingen som helst andlig ambition. Jag vill förmedla tydliga instruktioner om vad eleverna ska göra på mattan, resten är djupt personligt och upp till var och en.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Det är en ära att få förmedla yogan, det gör mig ödmjuk att känna det förtroendet. Jag älskar att få ta del av elevernas praktik och känna alla de positiva effekterna av yoga manifesteras i salen och i gruppen.

 Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Vilken fråga! Det går inte att svara på. Kanske Tadasana då. Eller den självklara Savasana förstås.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Teacher Training 200 hr, Lucas Rockwood, Absolute Yoga 2017
Hands on adjustments 50 hr, Michael Young, Krama Yoga 2020