Jenny Collén

jenny-collen

När började du yoga och senare undervisa?

Tog min första yogaklass i London i början av 90-talet. Yoga på den tiden var allt annat än mainstream och jag har testat den ena varianten märkligare än den andra. 2010 klev jag in på på Hot Yoga Stockholm och kände att nu hade jag hittat rätt. Jag började undervisa 2021.

Vad betyder yogan för dig?

Oj… Lager efter lager skalas bort, mönster blir uppenbara, ett dagligt möte med mig själv, precis där jag är. Yoga har blivit den väg som lärt mig välja medkänsla och acceptans som defaultläge istället för frustration eller dömande. Tror min sons kommentar säger allt – “mamma sluta aldrig yoga, det är det bästa du någonsin börjat med”.

Vad bär det bästa med att vara yogalärare?

Det är så mycket men bland annat att få vara med och skapa ett tryggt space för människor att kunna utforska sig själva i. Se utvecklingen som sker i takt med att vi får mer och mer kontakt med oss själva fysiskt såväl som psykiskt. Dela andetaget med eleverna och bara vara där, tillsammans, alla med sina historier och sina förutsättningar

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?

Det är alltid under förändring märker jag. Med åren har jag börjat uppskatta poser jag inte vill göra för att jag inser att det är just de jag behöver. En favorit just nu är kamelen. Det har tagit lång tid att hitta ett lugn i den och vara okej med sårbarheten. Nu njuter jag av känslan av ödmjukhet och tacksamhet den väcker i mig.

Vilken utbildning har du sen tidigare?

Mentorskap Hot Yoga Stockholm 2020-2021