Mania Lozinska

image-mania

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag började yoga sporadiskt för nästan 20 år sedan, men det var först när jag började på Hot Yoga Stockholm 2008 som min yogautövning blev regelbunden och dedikerad. Jag började undervisa sommaren 2010.

Vad betyder yogan för dig?
– Yogan är en väldigt stor del av mitt liv, dels den fysiska aspekten, att göra asanas och pranayamas är det bästa sättet för mig att skapa förutsättningar för god hälsa, både fysisk och psykisk, men den stora viktiga delen av yogan som handlar om den filosofiska aspekten är minst lika viktig. Hur kan jag förhålla mig till mig själv, min omvärld? Hur kan jag fortsätta expandera och växa som människa i det här livet? Vem är jag egentligen? Yogan hjälper mig få svar på dessa frågor som funnits med mig sen jag var liten. Jag kan inte tänka mig livet utan yoga.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Det bästa med att vara yogalärare är att få se alla vackra människor, olika på sina sätt, gå igenom sina processer. Att få se när de blir lite mer inkännande, vakna, närvarande, empatiska och förhoppningsvis snälla mot sig själva och i förlängning av det, mot varandra. Jag är väldigt tacksam att jag jobbar med någonting som jag tror helhjärtat på. Någonting som jag tror hjälper många.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Jag är tacksam för helheten när det gäller asanautövning, det är väldigt svårt att plocka ut en favoritställning. Det är som att fråga vilken är min favoritmuskel? Ingen muskel kan fungera utan de andra, de sitter ihop med bindväv och samarbetar hela tiden, med eller utan vårt medvetande. Däremot så kan jag säga att jag tycker savasana är en väldigt viktig asana för mig, men generellt också för oss alla och vår tid. Vi behöver hela tiden öva oss på stillhet, närvaro, avslappning och meditation.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Bikram Yoga College of India, 2010
Shri Kali Ashram, 200h traditionell tantrayoga, 2016
Mediyoga modul 1, 2017
Sampoorna Yoga, 300h Vinyasa Flow Yoga, 2019