Monica Tuominen

monica-tuominen

När började du yoga och senare undervisa?
– Jag började yoga när jag var gravid med mina barn, dvs för ca 18 år sedan. Började med gravidyoga, gick sedan på yoga med båda barnen som bebisar. Sen blev det lite sporadiskt i perioder. Inte så intensivt egentligen förrän i mars 2015 då jag följde med på Hot yoga Sthlms yogaretreat till Thailand. Jag blev helt förälskad i just Bikramyogan, fick förmånen att ha tre instruktörer som stöd och hjälp under veckan. Vi var en liten grupp och ja, stället var såklart magiskt.

Sommaren 2016 gick jag Bikramyogautbildningen hos Evolation yoga i Amsterdam. Började undervisa i yoga på Västerorts yoga- och rehabcenter våren 2017. Började undervisa på Hot Yoga Stockholm i jan 2019.

Vad betyder yogan för dig?
– Mental vila, här återhämtar jag mig och orkar med livet. Mental styrka, blir starkare och tryggare i mig själv. .Fysiskt stark, kroppen mår bra och blir starkare hela tiden. Bra energi.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
– Som yogalärare är det helt underbart att få se hur människor i rummet jobbar med sitt och i de flesta fall går ut ur rummet med ett leende på läpparna, trötta men så nöjda med sig själva. Den magiska och underbara energi som man får tillbaka ifrån gruppen man står framför. Men också att så tydligt få vara del av människors välmående är svårt att sätta ord på, underbart helt enkelt.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
– Min absoluta favoritasana är Tuladandasana, styrka, balans, älskar den helt enkelt! Har alltid gjort.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Hot yoga-instruktör, Evolation yoga
Personlig tränare, kostrådgivare, gruppträningsinstruktör utbildad på The Academy i Stockholm