Petronella, Studiomanager och reception

PetronellaOredsdotter

När började du på HYS?
–Jag började yoga på HYS precis när det var nyöppnat 2008, och redan några månader senare började jag jobba i receptionen, där jag jobbade i åtta år. Efter ett uppehåll så är jag nu äntligen tillbaka i studion, och det känns som att komma hem igen.

Vad betyder yogan för dig?– Framför allt är det närvaron, att få landa i nuet i min egen kropp, kontakten med mig själv och min egen andning. Att under en yogaklass pose efter pose känna mer och mer kontakt varje del av mig, muskel efter muskel, hjärtat, lungorna och alla andra organ, andetag efter andetag. Att yoga är för mig att både få känna och ge tacksamhet, styrka och kärlek till varje del av mig, både fysiskt och mentalt.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?– Dandayamana Bibhaktapada Janushirasana (Standing Separate Leg Head to Knee Pose). Varje gång jag gjort den posen så känner jag en våg av glädje, lycka och närvaro skölja över mig.

Vad är det bästa med att jobba på HYS?– Atmosfären här, gemenskapen, alla fina elever, fantastiska lärare och hela HYS-teamet gör det till en genuin och varm plats, och en väldigt unik yogastudio.