Vi tar ett samhällsansvar när det som mest behövs, på flera sätt

Golden light streaming through open door.

När smittspridningen var som mest intensiv och man ville få ner den gjorde vi vad vi kunde och stängde studion i några veckor. För att på så sätt hjälpa till att få ner smittan och underlätta för vården. Vi öppnar nu åter upp studion den 14/12 och undervisar klasser efter vanligt schema. Vi fortsätter naturligtvis att göra vad vi kan för att fortsätta att hjälpa minska smittspridningen. Bland annat tar vi emot betydligt färre elever på klasserna än vad vi vanligen gör. Här kan du läsa mer om det.

Ett sätt för oss att bidra är att låta er som vill och kan yoga hemma med våra inspelade online-klasser. Vi kommer låta dessa ligga öppna för alla året ut. Välj vilken klass du vill ta och yoga på här.

Vi bidrar även till ett ökat välmående genom att ge folk förutsättningar för att må bra, både fysiskt, mentalt och själsligt. Genom regelbunden yogautövning så stärker vi både kropp och själ. Vi får ett mer motståndskraftigt immunförsvar, förbättrad lungkapacitet, bättre förmåga att hålla en stadig kurs när mycket runtomkring oss tycks vackla och storma. Vi ger folk förutsättningar till att vara friska, starka och välmående på många olika sätt. Vi ger också folk en plats att mötas på, där man kan känna ett sammanhang, där man kan få känna kontakt, där man kan få känna att jag är tillräcklig, precis som jag är.

Yoga är mer än bara rörelser på yogamattan

Ni är många som under stängningen av studion har delat med er om hur viktig yogan är för er, speciellt under dessa tider av oro och för en del dåligt mående. Hur yogan hjälper till att bibehålla en stark och frisk kropp, hur yogan hjälper till att hålla bägge fötterna på jorden, hur yogan hjälper oss alla att bibehålla ett slags lugn. Något som yogan även hjälper till med är att få oss mer flexibla, och då framför allt i vårt sinne, i vårt sätt att se på saker. Saker och situationer är inte svart eller vitt, det är inte på ett fast givet sätt. Att lära oss att titta på situationer, på oss själva, på varandra utifrån olika och vida perspektiv, det är mycket av vad yogan kan lära oss. Detta flexibla sätt att se på tillvaron, på oss själva och på varandra är berikande, utvecklande och även inkluderande. Att vara just utvecklande och inkluderande är något vi aktivt arbetar med i vår studio, på så många plan. Detta arbete är spännande, utmanande och även väldigt roligt och vi är så tacksamma över att ha möjligheten att göra det tillsammans med er alla.

Dela