Hot Yoga Stockholm

Helena Odensjö

Helena
2010 tog jag min första klass på BYS för Monica. En av mina instruktörskollegor Anisha hade under några månader envetet ”tjatat” på att jag skulle följa med och testa och att det skulle passa mig ”perfekt”. Jag hade tight schema och hann endast ta tre klasser på mitt 14-dagars intro och hade inte helt förälskat mig men bestämde mig för att ge det mer tid och köpte ett månadskort som jag använde flitigare och det följdes av ett klipp, ett sommarkort och därefter flera årskort…Helt fast var jag efter sommaren när jag bestämde mig för att köpa mitt första årskort.

Ungefär samtidigt som jag fastnade tog jag mina första klasser för Juan som tidigt blev en stor inspirationskälla. Tre år sedan fick jag frågan av Juan när jag skulle åka till TT…Nästa kommentar var”du måste åka snart innan han slutar att delta i TT”. Jag funderade ett tag och bestämde mig för att varför inte. Jag har undervisat så många år och så många olika typer av klasser så beslutet var egentligen inte svårt att ta.

Det är många faktorer som gör att jag tycker att det är sååååå kul och häftigt att undervisa just bikramyoga. Utvecklingen/progressen hos deltagarna är alltid fantastiskt att följa (gäller i och för sig andra klasser också) men än mer här då det mentala spelar en större roll i bikramyoga än i andra klassformer. Utmaningen att undervisa samma serie dag efter dag utan att hamna i slentrian fascinerar och är specifikt för denna yogaform då mina andra klasser ser olika ut gång efter gång. Kombinationen av att guida folk genom poserna och samtidigt skapa ett meditativt klimat är magiskt och unikt för just bikramyoga. Precis som jag som utövare genomgår en livslång process med min yogaträning så är även min lärarroll under ständig progress vilket är oerhört utvecklande.

—————————————————————

BikramYoga TT våren 2012

Kiropraktor (Skandinaviska kiropraktorskolan 85-88)

PT (PT-school (98)

Poweryogainstruktör steg 1+2 (World Class)

Certifierad kommunikolog samt ett flertal andra instruktörs-licenser från Bosön, Bodybike, Les Mills