Hanna Berglund

HannaBerglund

När började du yoga och senare undervisa?– Jag tog min första yogaklass för väldigt länge sen men fastnade på riktigt runt 2017, efter min andra graviditet. Jag började senare undervisa efter avslutad hatha-lärarutbildning på Atmajyoti studio. Några år senare hittade jag hit till Hot yoga Stockholm.

Vad betyder yogan för dig?– Yogan betyder enormt mycket för mig. Jag hittade in i yogan på riktigt i en svår tid i livet och det blev både en möjlighet till andrum och samtidigt starten på en förändringsresa och läkningsprocess. Jag låg i savasana och fick uppleva frid i huvudet, om än för en kort, kort stund, jag ville ha mer av det. Det var så allt började.

Sedan dess har yogan varit en ständig utvecklingsresa, där jag hela tiden går djupare och lär mig mer. Det är också en resa i mötet med omvärlden, och medmänniskor/relationer.

I början var positionerna mycket i fokus men nu är meditationen mer i fokus för mig.

Yoga är också glädje för mig! En lära/tradition där jag får vara den jag är, utforska, leka och utmana mina rädslor. I en trygg miljö. Inspireras av andra och känna gemenskap.

Slutligen – Att utöva yoga är för mig ett sätt att skapa bättre förutsättningar för att gå igenom livet.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?– Det bästa är att bevittna effekten av yogan. En del av lyckan i det ligger i att min egna övertygelse av yogans läkande kraft stärks av att se det hända hos andra, utanför mig själv. Det är en ära att få bevittna och det får mig att känna en enorm tacksamhet.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?– jag har egentligen ingen favorit. Men det många exempel på positioner som jag från början absolut inte tyckt om men sen kommit att älska. Detta är för mig talande för en av alla visdomar som finns att hämta inom yogan. Att vi möter motstånd i positionerna som sen övergår till något annat kan vara ett sätt för oss att förstå vad som kan hända i livet om vi vågar möta motstånd.

Även om jag inte har en favoritposition har jag nog en förkärlek till alla former av vridningar, eller effekten av dom 🙂

Vilken utbildning har du sedan tidigare?

  • Teacher training Hatha 250 H vid Atmajyoti studio, (Viveka Blom Nygren, Sandra Wijkman Donovan, Elizabeth Welsh)  2021/22
  • Yinyoga & meditations-modul, 30 H, (Mats och Magdalena McWeld), 2024
  • Meditationskurser Vipassana