Sofia Landberg

Sofia-Landberg

När började du yoga och senare undervisa?
Jag började yoga regelbundet flera gånger i veckan 2007. Började med ashatanga Vinyasa yoga men skadade mig i handleden och hittade då bikramyogan, som jag utövade i flera år. Sedan har jag praktiserat ashtanga, yin och Vinyasa yoga.

Började hålla klasser på somrarna vid sommarstället i Finland och 2019 följde jag mitt hjärta och åkte till Bali för att utbilda mig till yogalärare. Har undervisat sedan dess.

Vad betyder yogan för dig?
Mycket!
Sedan 2007 år har yogan varit en betydande del i mitt liv, den hjälper mig att skapa balans i kropp och sinne och att komma närmare mig själv och mina behov. Dessutom är yoga en stor källa till rörelseglädje och energi! När jag är helt och fullt närvarande i min kropp genom yogan mår jag fantastiskt bra. Yogan tar mig dit.

Vad är det bästa med att vara yogalärare?
Det är underbart att jobba med något som är så viktigt för mig, att kunna dela med mig av det. Alla fina möten med elever och andra yogalärare. Att fortsätta utvecklas inom yogan både som elev och lärare. En livslång process.

Vilken är din favoritpose eller andningsövning och varför?
Det skiftar hela tiden… just nu älskar jag barnets position för att den är så grundande. Min favorit andningsövning just nu är Nadi Shodana, för att den övningen balanserar och lugnar mitt sinne.

Vilken utbildning har du sedan tidigare?
Vinyasa Hatha 200 h teacher training, Shades of yoga 2019
Yogadas yinyogautbildning 2020 30 h
Yin anatomy ytt 50 h med José de Groot 2020
Yin meridianer, 30 h Mats och Magdalena Merceweld 2021
Yin 30 h YogaLeela 2022
Yoga Nidra 30 h , YogaLeela, 2023