Hot Yoga Stockholm

Yoga tryggt med oss

Vi är väldigt glada över att vi kan fortsätta att erbjuda yogaklasser både för dig som vill eller behöver stanna hemma, via online-klasserna, och för dig som vill fortsätta att yoga i studion. Det är väldigt viktigt att vi har möjlighet att upprätthålla vår yogapraktik i dessa oroliga tider, såväl för den fysiska som den mentala hälsan.

Mars har varit en väldigt utmanande månad för många företag, oss inkluderat. April ser tyvärr inte bättre ut. Nästan från en dag till en annan sjönk beläggningen på våra klasser och samtidigt sjönk kortförsäljningen drastiskt. Allt detta är förståeligt men det betyder också att vi på Hot Yoga Stockholm med all personal behöver våra medlemmar, både er som varit med i åratal och er som är nya, mer än någonsin.

 

Vad gör vi för att ta oss igenom detta och för att fortsätta erbjuda yoga på ett flexibelt sätt?

Vi jobbar på för att hålla igång studion och verksamheten så mycket som möjligt och samtidigt lyssna och agera efter de rekommendationer som råder.

i erbjuder yogaklasser både i studion, inspelade yogaklasser online samt live-yogaklasser online. Vi förbereder även för att variera utbudet av yogaklasser online ännu mer med flera olika längder på klasserna, samt lägga till några varianter av klasser. Se veckans on-line klasser genom att titta på Aktuellt schema.

Vad kan du som medlem eller icke-medlem göra för att stötta oss? Faktiskt ganska mycket.

Förnya ditt yogakort, även om restriktionerna för socialt umgänge kvarstår och du kanske inte ens har möjlighet att gå. Då möjliggör du för oss att fortsätta verksamheten både nu och framöver.

Vi fortsätter att vädja till att inte frysa era kort under denna period. Detta för att hjälpa oss att fortsätta hålla vår verksamhet i gång och vid liv tills det är möjligt att köra igång som vanligt igen.

Köp privatlektioner. Visa ditt stöd genom att köpa privatlektioner för framtida bruk. Vi förlänger giltighetstiden så att du kan använda dessa senare, när det passar dig bäst. Vi har dock gott om tider nu om det skulle passa dig bra. Vi är då ensamma i studion. Detta är ett stöd för både studion och våra lärare.

Vi ser till att erbjuda yoga oavsett om kraven för isolering skulle förstärkas eller om vi på grund av omständigheterna rentav skulle tvingas att stänga ner yogastudion tillfälligt. Skulle detta hända ser vi såklart även över giltighetstiden på alla kort.

Under april har vi erbjudanden på klippkort och vi rabatterar även våra privat-lektioner med 10% för att så många som möjligt ska ha möjlighet att hjälpa till. Du kan använda korten/privatlektionerna själv eller ge bort till någon annan. Återigen, vi förlänger giltighetstiden för Privatlektioner till 1 år och påminner om att klippkorten först börjar gälla när du väl börjar  använda dem. För att få dina 10% på privatklass vid köp i Webbshoppen använd PROMO-code PRIVAT.

Gå till Webbshoppen. 

 

Vilka åtgärder tar vi i studion för att bidra till att förhindra smittspridningen?

Vi har sedan tidigare kommunicerat en rad åtgärder som vi vidtagit för att ni ska kunna känna er trygga med att yoga i studion (se nedan) och nu lägger vi till ytterligare tre åtgärder för att göra vad vi kan för att begränsa smittspridningen i samhället. De nya åtgärderna är:

– Vi vädjar till alla er som har möjlighet att byta om och duscha hemma, att göra det istället för i studions omklädningsrum
– Fr.o.m 10/4 förlänger vi tiden mellan klasser i studion till minst 1 timme
– Uppmanar alla att hålla avstånd till varandra i såväl yogasal, omklädningsrum som receptionsområde (minst 1 meter)
– Vi pausar uthyrning av mattor för såväl elevers som personalens trygghet

Följande är de åtgärder vi sedan tidigare kommunicerat att vi har vidtagit:

– Välkomnar friska elever på våra klasser
– Begränsar antal deltagare till max 25 personer/klass
– Rengör studion extra noggrant, tex desinfekterar handtag, handfat, ljusknappar flertal gånger per dag
– Vi har tillfälligt bytt ut småhanddukarna i toaletterna till pappersservetter
– Uppmanar elever och personal att hålla god handhygien och tvätta händerna både innan och efter klass
– Uppmanar elever och personal att i möjligaste mån undvika kommunala transportmedel till och från yogastudion

Varmt välkommen till nästa klass i studion eller on-line!

Med kärlek,
Johanna & Angelica samt all personal på HYS

 

***

 

 

 

 

GAMLA NYHETSMAIL:

Nyhetsbrev mars:  En annorlunda vår

Vi finns nu både i studion och i den virtuella världen tillsammans med er. Det är nytt, spännande och något vi inte är så vana vid. Vi älskar att undervisa yoga och kan några av er inte komma till oss just nu så kommer vi hem till er!

Vi vill passa på att tacka er alla som har visat ett sådant stort stöd för oss och vår studio i dessa tider. Det betyder allt och vi är oerhört tacksamma för denna omtanke. På grund av hur omständigheterna ser ut just nu är vi tvungna att dra ner på schemat under en period. Det beror på att färre kommer till oss, vi har inte möjlighet att erbjuda fler klasser pga kostnader för dessa samt att vi just nu har väldigt lite intäkter.

Till er alla som valt att inte frysa era kort för att på det sättet stötta oss så studion ska kunna leva vidare, ett jättetack! Vi ska göra allt vi kan för att kompensera er längre fram! Det är några elever som har stödköpt yogakort för att hjälpa oss ytterligare, det tackar vi hjärtligt för. Vill Du hjälpa oss så får du gärna gå in på vår webbshop här och köpa ett kort. Korten kan ges bort till andra, de aktiveras först när man börjar att använda dom. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

.

Klasser on-line

Vi fortsätter att erbjuda klasser i studion och som ett komplement till det erbjuder vi även våra live-streamade klasser. Dessa live-streamade klasser spelas in och ligger kvar så att ni som inte har möjlighet att ta dem live kan yoga dessa när ni har tid att göra det. De senast inspelade klasserna hittar du här.

Även om tiderna nu är utmanande på många sätt fortsätter vi att planera för framtiden med kommande yogaresor, kommande workshop och annat härligt. Exakta datum för workshops återkommer vi av naturliga skäl med. Yogaresan till Grinda ligger tillsvidare kvar då det är 2 månader kvar till denna!

 

Harvard Medical School rekommenderar yoga för att hantera oron i dessa tider och Folkhälsomyndigheten rekommenderar träning i allmänhet

Alla hanterar oro, maktlöshet och upplevelse av brist på kontroll på olika sätt. Det får vi acceptera, respektera och se till att vi inte är dömande kring. Något som får oss alla att hantera dessa bitar bättre är faktiskt yogan. Harvard medical school rekommenderar yoga som ett sätt att hantera den oro som många känner just nu. Läs artikeln om yoga och oro här.

Vi fortsätter att följa de råd som myndigheterna ger och tar de steg som behöver tas. Vi har på deras inrådan gjort en riskbedömning utifrån deras verktyg och fortsätter att rengöra studion på bästa sätt, begränsa antalet elever på varje klass samt uppmana alla som kommer att vara extra noga med att vara uppmärksamma på om man skulle ha något symtom och då såklart vara hemma. Hittills har alla visat stor respekt och endast kommit till studion fullt friska. Här kan ni läsa om Folkhälsomyndighetens senaste uttalande kring träning. Vi följer som sagt utvecklingen och vidtar åtgärder när det behövs.

Vi är glada att träffa er alla, i studion eller i vår nya virtuella värld!

Varma hälsningar
Angelica, Johanna och resten av gänget på Hot Yoga Stockholm

.

***

 

Nyhetsbrev om hur vi hanterar spridningen om Corona-viruset:

Underbara yogisar och medmänniskor!

För det första, ett stort tack till er alla som fortsatt att komma och till er som på olika sätt stöttat studion under de senaste veckorna. Det betyder allt! Att vi tillsammans står emot den oro som just nu präglar vår samtid är oerhört värdefullt för många. Tack även alla ni som inte varit helt friska och som undvikt att komma till studion av hänsyn till alla andra.

Den senaste informationen som regering och myndigheter har kommit ut med är att det nu är en stor samhällsspridning och framför allt här i Stockholm. Strategin från myndigheterna är ju inte att försöka stoppa smittan utan att försöka plana ut topparna och hålla smittan på en hanterbar nivå. Samt att det är viktigt att göra ”rätt” insatser vid ”rätt” tillfälle. Vi har hela tiden följt den strategi som finns från myndigheternas sida och vi har även gjort en intern Riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens råd och via deras verktyg.  Att avgöra vad som är ”rätt insats” och vid ”rätt tid” kan man såklart ha olika åsikter om. Vi har valt att lita på och följa experternas råd, de som leder landet och den strategi som de har. I går togs ytterligare ett steg för att minska stora rörelser i samhället som en del i denna strategi (genom att stänga skolorna för myndiga elever och elever på gymnasienivå).

Med bakgrund av detta håller vi tills vidare studion öppen men gör följande för att minimera riskerna för smittspridning

 • Tar emot friska elever på våra klasser
 • Begränsar antal deltagare till max 25 per/klass
 • Fortsätter att rengöra studion noggrant
 • Uppmanar elever och personal att hålla god handhygien och tvätta händerna både innan och efter klass
 • Uppmanar elever och personal att möjligaste mån undvika kommunala transportmedel till och från yogastudion

Vi håller alltså studion öppen men för att möta den minskade beläggningen behöver vi justera antalet klasser som erbjuds per dag en aning från och med torsdagen den 19 mars. Se uppdaterat schema för den närmsta veckan här. Vi är redo att, när som helst, ompröva beslutet att hålla studion öppet om rekommendationerna från landets ledning ändras.

Vi ber alla att respektera att vi alla tycker och tänker olika i detta läge och att vi inte dömer varandra eller andra för att de eventuellt tänker annorlunda än oss själva. Vår strategi har varit och är som sagt att följa den strategi som myndigheterna har för att på så sätt hjälpa till att få den effekten som eftersöks.

Vi gör nu även allt vi kan för att möjliggöra klasser online inom snar framtid för att ni som, av olika skäl, inte kan komma till studion rent fysiskt även ska kunna ta del av vårt utbud av olika klasser.

Till er alla som valt att inte frysa era kort för att på det sättet stötta oss så studion ska kunna leva vidare, ett jättetack! Vi ska göra allt vi kan för att kompensera er längre fram! 

Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla oss på info@hotyogasthlm.se!

Förhoppningsvis ses vi väldigt snart och tills dess,

Varma kramar
Johanna och Angelica

.

 

 

 

***

 

GAMLA NYHETSMAIL

Nyhetsmail februari 2020: Grattis till oss och till er!

Vi fick under Yogagalan nu i februari  2020 ta emot ett specialpris: ”Årets insats för det inre klimatet”. Det var en stor ära och vi är väldigt tacksamma för det fina priset. Man kan kortfattat säga att det handlar om att vi i vår studio på olika sätt jobbar för att alla ska kunna känna sig trygga och inkluderade. Att vi i yogavärlden vågar lyfta en del kontroversiella ämnen, som vi såklart tycker är viktiga och behöver tas upp. Att vi helt enkelt jobbar efter att alla ska få goda förutsättningar för ett gott inre klimat. Att detta arbete uppmärksammades på Yogagalan är vi väldigt glada för.

Yogagalans konfrencier var vår alldels ”egen” Nedjma som lyfte galan på bästa sätt. Nedjma kan ni nu alla även möta inne i yogasalen eftersom hon nu är en i teamet av våra yogalärare. Grattis Nedjma!

.

Vårens 30-dagarsutmaning startar den 2 mars

Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig till vårens utmaning. Ett ypperligt tillfälle att skapa nya vanor och rutiner som du sedan kan hålla kvar i vardagen även efter utmaningens slut. Det är även en fantastisk möjlighet att ta din yogapraktik ett steg vidare, såväl fysiskt som mentalt. Du kan välja mellan att yoga 5 dagar i veckan eller varje dag i 30 dagar. Läs mer om utmaningen här.

.

Följ med oss till underbara Grinda i maj

Helgen kommer att fyllas med yoga, god mat, tid att bara vara, promenera runt på ön, bada bastu och hoppa i havet, eller läsa en bok på rummet. Du bestämmer vad du vill vara med på precis som vanligt. Det kan var tid för återhämtning och avkoppling, det kan även vara ett chans att ta din yogautövning ett steg vidare och då inte enbart för att vi erbjuder fördjupande workshops / klasser utan för att du har tid att känna efter och reflektera när det inte är så mycket annat som pockar på din uppmärksamhet.

Hög tid att boka in dig på Grinda-resan i maj 2020. En härlig långhelg fylld av yoga och annat. Läs mer här och maila oss på retreat@hotyogasthlm.se för att säkra en plats.

.

 

***

 

Nyhetsbrev November 2019: Värme och gemenskap i höstrusket

Vad bra vi yogisar har det som kan fylla på med energi i yogarummet under denna mörka tid på året! En bonus med att komma till studion är att vi får träffa andra härliga yogisar innan och efter klass, vilket vi också mår väldigt bra av. Nu kan vi dessutom njuta av ny konst på väggarna utanför yogarummet och vi vill återigen tacka Maria Pohl för den fina tolkning hon, i samspråk med oss, gjort av yogans åtta grenar/steg. Ni som var med på Vernissagen förra fredagen fick en liten genomgång av tavlornas innebörd (varje tavla representerar en gren) och ni som missade den kan fråga Angelica eller Johanna vid lämplig tidpunkt så pratar vi gärna mer om dem.

Klasser och Workshops med Sherie!

Vi har massor av härligt inplanerat framöver och i januari kommer Sherie van den Wijngaard återigen till oss för att dela med sig av sin enorma kunskap inom yogan. Sherie är en av de mest kunniga yogalärarna i modern tid och för oss på Hot Yoga Stockholm spelar hon en speciell roll som mentor, inspiratör och vän. Läs mer om hennes januaribesök HÄR eller gå direkt till anmälan för Workshops HÄR.

För att få veta lite mer om Sherie och hennes syn på yoga kan du även läsa en intervju med henne HÄR.

Yogaresa i Stockholms skärgård

Eftersom nästa års yogaresa till Italien bokades upp rekordsnabbt kommer vi även att erbjuda en yogahelg på Grinda i Stockholms skärgård 22-24 maj 2020. Ett fantastisk tillfälle för dig som vill ge dig själv tid för reflektion och återhämtning och även en möjlighet att fördjupa din yogapraktik. Denna helg erbjuder vi förstås en hel del yoga men även tid för att paddla kajak, ta en promenad, läsa och/eller prova Grindas bastuflotte. Vänta inte med att boka in dig om du vill vara säker på att få en plats. Läs mer och anmäl dig HÄR.

Yogagalan är en tillställning som uppmärksammar yogan på olika sätt. Vi tycker att det är fint och viktigt att även yogan blir uppmärksammad ute i samhället. Vi vet ju hur bra yogan är, på så många plan. Och det känns bra att yogan sprids alltmer, det behövs i en tid som denna. En tid när mycket fokus läggs utåt, men med yogans hjälp har vi möjlighet att vända fokus inåt.

Yogagalan 2020

Om ni skulle vilja nominera/rösta på oss (en nominering likställs med en röst) i skulle vi bli väldigt glada och tacksamma. Detta gör du genom att gå in på www.yogagalan.se och skrolla längst ner. Där kan du hitta kategorierna som man kan nominera inom. Yogagalan går av stapeln den 7 februari 2020 men nomineringen måste göras senast den 30/11 2019.

Hoppas att vi ses på yogamattan snart!

Varma hälsningar från oss på
Hot Yoga Stockholm

***

.

Nyhetsbrev Oktober 2019: Hösten är här!

Vilken fantastiskt energifylld och fin stämning vi har i studion!

Hösten kan vara dubbelbottnad, en jobbig tid för några och en energifylld tid för andra. Om du tar del av något av allt det roliga, lärorika och stämningsfulla som händer hos oss i höst, så kommer du att fylla på din energidepå vare sig du vill eller inte, det är en oundviklig konsekvens av yogan! Det händer mängder av saker i studion den kommande tiden. Frågan är bara vad passar dig, vad vill du vara med på, måste du verkligen välja?

Det mest aktuella är Halloween-klass 31/10 kl. 18-19 (Hot 60) med Fredrik. Klä ut dig om du vill. Bästa utklädnad vinner ett 3-månaderskort. 10-klippkort och ett intro ligger också i prisskålen! Vill du inte klä ut dig men ändå vara med och yoga går det självklart också bra. Ju fler vi är desto roligare!

Fler härliga saker som händer hos oss hittar du som vanligt på hemsidan och på anslagstavlan i studion, såsom Pranayama-klasser, kommande besök av internationella yogaläraren Sherie, yogaresor etc.

Missa inte höstens Workshop!

Här kommer Ester och Fredrik att gå igenom poserna vi gör i klasserna. De kommer att gå igenom olika begrepp, förklara vad vissa intruktioner betyder, demonstrera och helt enkelt lära ut mer om poserna och deras syften och hur man gör de på bästa sätt för att få största effekt. Workshopen är 23 och 24 november. Du kan vara med båda dagarna eller en dag. 2,5 timmar per dag. Läs mer och anmäl dig här.

3-klippkort för endast 399 SEK, sista chansen!

Köp ett 3-klippkort för endast 399 SEK. Ett klippkort som gäller i 1 månad och aktiveras när du tar din första klass. Det kanske var ett tag sedan du var hos oss, då är detta ett perfekt tillfälle att komma tillbaka och börja yoga igen. Erbjudandet gäller tom 31/10-19! Köp kortet i Webbshoppen här.

Yogaresor

Vår kommande yogaresa till Italien i september 2020 blev fullbokad innan vi ens hann släppa platserna. Det är vi såklart glada över. Vi vet samtidigt att fler vill följa med. Ni kan alltid mejla oss på retreat@hotyogasthlm.se för att stå på en väntelista till Italienresan 2020, samt att i framtiden få mejl kring kommande resor innan vi släpper de officiellt i studion. Vi håller redan nu på att skapa en yogaresa som kommer gå av stapeln i vår, en weekendresa som vi hoppas kommer att ta oss till Stockholms skärgård. Så fort vi vet mer om det så kommer vi att informera via mejl, FB, anslagstavla och nyhetsmejl, så håll ögon och öron öppna. Vi håller samtidigt på att sätta datumen för yogaresan till Italien 2021:)

Hoppas att vi ses på yogamattan snart!

Varma hälsningar från oss på
Hot Yoga Stockholm

 

 

Nyhetsbrev Augusti 2019: Höst tillsammans med er!

Höstterminen är på intåg och det är vi väldigt glada över. Vi har en massa härligheter på gång och dessa ser vi fram emot att få dela tillsammans med er.

Många av er har yogat flitigt under sommaren, det har varit mycket folk på klasserna. Det är kul tycker vi, att allt fler har en kontinuitet och en regelbundenhet i yogautövningen. Det mår vi alla bra av!

Var det ett tag sedan du var här? Passa på och kom nu, idag lägger vi på ännu fler klasser på schemat. Titta in här för att se schemat.

Erbjudanden i studion just nu

– Årskort 9200 SEK (ordinarie pris 12 990 SEK)
– 3-klippkort 399 SEK.
Bägge erbjudanden gäller tom 30/9-19.
Dessa kort köper du i studion eller direkt i vår webbshop här.

På G i Yogastudion

Efterlängtade Pranayama-klasser hittar du nu på schemat. I dessa klasser lär du dig att andas, blir medveten om din andning, samt övar på andningen. Effekten av andetaget och dess påverkan är enorm. Du både får energi samt återhämtning. Din yogaasana-utövning blir lättare och skönare. Med andetaget som guide så yogar du på ett balanserat, välgörande och starkt sätt. Här kommer de mest aktuella tiderna:

14/9: 10.30
17/9: 18.00
27/9: 12.00

Förutom Pranayamaklasser så händer såklart annat kul i studion. 30-dagarsutmaningen sätter igång den 23/9. Övrigt, såsom Mini Posture Clinics, Workshops och höstens spännande specialklasser hittar ni som vanligt under ”På G i studion” när datum är bestämt. Läs HÄR

Vi finns här för just Dig, på flera sätt

Vi på Hot Yoga Stockholm har som ambition att möta alla våra elever utefter var de individuellt befinner sig i sin yogautövning. Med eller utan skador, med lång eller kort erfarenhet. Detta möte sker i studion, under klasser, på Workshops, under Mini Posture Clinics, i samtal, under privarklasser etc. Vi finns här för dig, tveka aldrig att fråga oss om det är något du undrar över, vill ha hjälp med eller bara vill dela med dig av någonting.

Ett annat tillfälle att fördjupa sig i yogan är att följa med oss på våra yogaresor. De är väldigt populära och årets yogaresa blev fullbokad sedan lång tid tillbaka. Men snart släpper vi platser till nästa års resa, 5-12/9- 2020 då vi återigen åker till Italien och vår lilla pärla som vi har hittat där. Håll ögon och öron öppa!

Vill du lära dig lite mer om yogan och tex läsa lite om vad som skiljer Hathayogan från Vinyasayogan? I denna artikel som är publicerad i Sveriges stora yogatidning ”Yoga för dig” kan du läsa vad en av våra lärare, Angelica, har att berätta om det. Angelica är en av tidningens yogaexperter och sitter i Yogapanelen som svarar på olika frågor som läsarna har. Läs HÄR.

Vi ses på yogamattan!

Varma hälsningar från oss på
Hot Yoga Stockholm

 

***

.

Nyhetsmail December 2018: Yoga in julen och så ett frö av kärlek och givmildhet.

Julen står för dörren och vissa känner en barnslig upprymdhet inför denna medan andra blir stressade eller nedstämda. De allra flesta av oss har nog lite av alla dessa känslor. Oavsett vad du känner så uppmuntrar vi dig att fortsätta yoga hela december. Vi har som vanligt öppet alla helgdagar. För dig som vill ha ett alternativt firande, eller vill kombinera det traditionella firandet med yoga så har vi klass kl.10 på julafton (tomtenissar utlovas:-)) och kl.10 på juldagen.

Luciafika med frivillig donation till barnen i Jemen

I juletider känner många att det är fint att göra något för de människor som har det svårt. Ett sätt kan vara att tillägna din yogaklass till någon i din närhet som har det svårt. Det är en sätt att ge klassen djupare mening och samtidigt så ett frö av kärlek och givmildhet. Det är även många människor i världen som vi inte har en personlig relation till som har det väldigt svårt. Just nu känner vi lite extra för de lidande barnen i Jemen. På luciadagen bjuder vi på fika efter alla klasser (utom efter 20-klassen) där du utöver att mingla kan passa på att ställa frågor till läraren/lärarna och kanske få hjälp med en asana som du undrar över. I samband med luciafikat finns möjlighet att donera ett frivilligt belopp till förmån för de svältande och lidande barnen i Jemen.

Specialklasser och Julerbjudanden

Vi fortsätter med våra specialklasser/temaklasser. Närmast på tur är Pranayamaklasser med Angelica den 3/12 & 17/12 samt temaklass Niyamas med Johanna den 6/12. Den 11/12 håller även Fredrik en temaklass och den 16/12 har du åter möjlighet att ta Beas förlängda Varm Vinyasa klass. Läs mer om dessa klasser HÄR. Under hela december har vi även specialpriser på utvalda kort så passa på att köpa julklappar eller använda ditt friskvårdsbidrag från arbetsgivaren. En bonus är ju alla icke-materiella julklappar är bättre för moder jord.

– 13 klipp till priset av 10   1885 kr
– Årskorterbjudande          9200 kr
– Introkort + yogamatta      690 kr

Köp de två första korten enkelt i vår webbshop HÄR.

Underbara Sherie Van Den Wijngaard på besök igen

Det nya året inleds sedan förstås med massa härliga yogaklasser men även med ett besök från vår fantastiska mentor Sherie Van Den Wijngaard. Vi är väldigt glada och tacksamma över att hon återigen vill komma till oss för att dela med sig av sin värme och enorma kunskap inom yogan. Sherie besitter stor kunskap inom yogans alla grenar, inte bara kring asanas och pranayamas, utan yogan som helhet!

Schemat för Sheries besök:
16 jan, kl.17-18:30: Bikramklass
17 jan, kl.9:30-11:30: Sadhana-klass
18 jan, kl.12-14: Sadhana-klass
19 jan, kl.10-12: Sadhana-klass
19 jan, kl.13-15: Workshop, sutras, kriyas and mantra meditation
20 jan, kl.9:30-11:30: Sadhana-klass
20 jan, kl.12:30-14:30 Workshop, sutras, kriyas and yoga nidra
.
Läs mer och anmäl dig till Sherie’s workshops HÄR.
.
Varma hälsningar,
Gänget på Hot Yoga Stockholm
 
 

***

Nyhetsmail September 2018: 30-dagarsutmaning, Bandha-workshop och mycket mer.

Nu när höstkylan biter i kinden och kvällarna blir mörkare är det lätt att känna sig trött och kanske lite nedstämd. Det bästa sättet att hantera denna omställning i naturen är, enligt oss, att hitta rutiner för en regelbunden yogautövning. Dessutom är det extra skönt att komma in i det varma rummet:) Ett sätt att komma in i nya rutiner är att anta vår 30-dagarsutmaning som startar idag (26 sept). Du kan välja på att yoga varje dag i 30 dagar eller 5 dagar/vecka. Den största belöningen är naturligtvis genomförandet i sig men du får även lite belöning från oss i form av 21-dagar intro att ge bort, gratis yogavecka samt 10% rabatt på nästa köp. Läs mer om 30-dagarsutmaningen HÄR.

Bandha-workshop med Angelica & Johanna

Vill du lära dig att yoga på ett sätt som gör att du får energi istället för att bli av med energi?
Den 10 och 11 november håller Angelica & Johanna workshop om de bandhas (kroppslås) vi använder inom yogan. Workshopen kommer att ge dig en ökad förståelse för hur du stabiliserar din kropp och tillsammans med andningen tar dig djupare in i din kropp som en konsekvens. Läs mer om workshopen HÄR.

Yoga obegränsat till lägsta möjliga pris

För dig som vill yoga obegränsat till lägsta möjliga pris är det nu bara några dagar kvar på vårt Årskortserbjudande (gäller t.o.m. 30 september). Köp enklast ditt årskort i webbshoppen HÄR.

Save the date

Vi har återigen lyckats boka en vecka på magiska In Sabina i Italien och kommer att erbjuda en yogavecka där 31 augusti-7 september 2019. In Sabina ligger inbäddad i grönskande dalar och olivlundar och serverar underbar, hälsosam och framför allt god mat! Vi yogar mycket men det finns även mycket tid för poolhäng, massage, promenader, etc. Boka in i kalendern redan nu, vi släpper plasterna snart!

Vi ses på yogamattan!

Med värme,
Angelica, Johanna & resten av gänget på Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsmail Augusti 2018: Hösten är här, inne hos oss frodas värmen och gemenskapen som vanligt!

Semestern kan ibland ta mer än ge energi. Ibland blir det som man tänkt sig, ibland inte alls. Vad vi med säkerhet vet är att kommer du och yogar så fyller du garanterat på med energi, kommer mer i balans och mår bättre på alla sätt. Du klarar stressiga mornar, långa dagar, ibland det väldigt hektiska tempot ute på gatorna, på ett mycket bättre sätt. Det är lättare att stanna upp, att reflektera över sin tillvaro, att inte dras med i stressen, om man har yogan som en del i sitt liv. Det kan vara lätt att skjuta upp den där höststarten till nästa vecka, och nästa.
Gör inte det, kom till oss NU! För att ge sig själv det du behöver, det du mår bra av.

Vi har lagt på ytterligare 16 klasser efter sommarschemat. Se HÄR:

Årskortserbjudande

Vi har just nu ett pågående erbjudande på vårt årskort. 9200:- (ordinarie pris 12 990:-). Erbjudandet gäller t.o.m. 30 september 2018. Köp enklast kortet i webbshopen HÄR. Eller kom förbi oss och köp kortet i receptionen.

Detta och mycket mer händer i yogaskolan i höst!

 • Andningsklasser
 • Specialklasser där vi fokuserar på olika teman
 • Fördjupningsklasser
 • Workshops där vi går igenom yogaasanas grunder; Bandhas och andning: 10 och 11/11

Det mest aktuella är en kommande klass där fokuset ligger på andningen. Vi jobbar här med andning och asanas där de bägge går hand i hand, vi gör speciella andningsövningar för att både ge kroppen energi med även för att få kroppen och sinnet mer avslappnat. En ytterst välgörande klass på precis alla plan. Både för dig som är ny, men även för dig som har gått hos oss länge. Denna klass hålls 6/9 kl. 9.30. Läs mer om vad som händer i yogaskolan HÄR.

Vår 30-dagarsutmaning går av stapeln den 26/9-25/10. Det är ett fantastiskt sätt för att komma in i bra yoga-rutiner. Läs mer om våra 2 alternativ HÄR.

För er som vill planera lite längre framåt så meddelar vi med glädje att vi har datumen till Sheries kommande besök, 16-20/1-2019. Läs mer HÄR om vad dessa dagar har att erbjuda.

Till sist vill vi påminna om några yogaetiketter:
Vi önskar att vår yogaskola är en oas, en plats för återhämtning, för påfyllnad, för gemenskap samt för lugn och ro. Vi ber er att respektera vår mobilfria zon som gäller i precis hela yogaskolan, såväl i yogasalen som i omklädningsrum, överallt. Detta innebär även sms, mejl etc. Håll telefonerna i väskan till dess att ni lämnar oss. För respekt mot alla andra, men kanske även främst för respekt mot dig själv, respekt för just din tid. Sedan har vi fått information från flera av er alla att det ibland tvättas kläder och mattor i dusch eller handfat. Vi vet att det kan kännas fräschare att tvätta sina tillhörigheter innan man lägger ner dom i väskan, men vi har ingen möjlighet att låta det ske i skolan. Ta med era yogatillhörigheter hem och rengör där, för allas trevnad. Detta är något som man ibland kan glömma därför är det fint att vi alla hjälper åt att påminna varandra och på så sätt hjälpa varandra.

Slutligen – vår väldigt populära yogaresa till Italien är även i år fullbokad. Vi håller på att se över om vi kan få fram någon vecka även till nästa år. Vi informerar om det så fort vi vet mer. Håll utkik på anslagstavla, FB och kommande nyhetsmejl.

Som vanligt ser vi fram emot varje dag i yogaskolan tillsammans med er alla!

Varma hälsningar från
Angelica, Johanna och resten av teamet
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsmail Maj 2018: Ljuva försommartider.

Äntligen är sommarvärmen här (om än kanske bara för en stund). Det är en speciell tid på året när naturen börjar att spira i vårt nordliga land. På vår yogaskola spirar också en härlig försommarenergi, inte minst hos alla 30-dagarsutmanare som precis gått i mål. Det har varit fantastiskt inspirerande att följa alla era resor och få höra vad som har hänt på olika plan. Heja er!

Vi är nu fulla av förväntan och spänning inför vår första ”immersion week” med Sherie Van Den Wijngaard här i Stockholm den 6-10 juni. Vi kommer under 5 heldagar tillsammans få gå in i en yogabubbla på alla plan. Troligen kommer alla deltagare på söndag-kvällen lämna yogaskolan som sprudlande kärleksbomber! Har du missat att anmäla dig finns det just nu en plats kvar.

Sommarkort och sommarschema

Många drar ner på sin yogapraktik under sommarmånaderna men vi vill verkligen uppmana er att fortsätta yoga. Dagarna är ljusa och långa så det går oftast att skapa tid för såväl yoga som bad och utomhushäng. Denna sommar har vi öppet ALLA DAGAR!

Vi har nu i maj tre olika sommarkortserbjudanen (säljs t.o.m. 31/5):
2 månader (aktiveras senast 1 aug): 1.900 sek
3 månader (aktiveras senast 1 juli): 2.650 sek
4 månader (aktiveras senast 1 juni): 3.550 sek
Köp enklast korten i webshopen här.

Efter Kristihimmelfärdshelgen börjar försommarschemat med några mindre ändringar. Ta för vana att kolla in aktuellt schema så att du inte missar någon ändring.

Rea i shoppen

Just nu har vi även sommarrea i shoppen med 30-50% rea på alla kläder! Skynda att fynda:-)

Vi ses på yogamattan!

Varma hälsningar,
Vi på Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsmail Mars 2018: I yogarummet är det alltid sommar!

Dagarna börjar äntligen bli lite längre och ljusare men än är det vinter kvar. I yogarummet hos oss är det dock alltid sommar! Kom och andas, stretcha och stärk såväl kroppen som immunförsvaret nu när du behöver det som mest. Att komma till vår yogaskola är även ett tillfälle för dig att vara i nuet, med dig själv och med andra yogisar. Det är ett tillfälle att vara nedkopplad från omvärlden och det informationsflöde du utsätts för resten av dagen. Kom därför alltid ihåg att stänga av mobiltelefonen (eller åtminstone sätta den på ljudlöst) och låt den sedan vara tills du går utanför dörren och kan möta omvärlden med förnyad energi och kärlek:)

Workshop 17 och 18 mars

Är du redo att ta din yogautövning till nästa nivå? Då rekommenderar vi starkt att du deltar i vår workshop den 17 och 18 mars. I denna workshop kommer vi att gå igenom hur du använder dina bandhas (kroppslås) i kombination med andningen, helt enkelt hur du yogar på ett hälsosamt, skadefritt och skönare sätt!  Vi har vid ett tidigare tillfälle erbjudit denna workshop och de som deltog då upplevde att det var mycket som föll på plats för dem efter dessa dagar. Det tog verkligen deras yogautövning till en ny nivå. För mer info och bokning se HÄR.

Korterbjudanden

Missade du vårt förmånliga årskortserbjudande, obegränsad yoga i ett år för endast 8900:-? Då har du chansen att köpa det i webbshoppen HÄR, där det gäller ytterligare en vecka (tom 7/3). Detta är det mest fördelaktiga kortet för dig som vill yoga obegränsat på alla tider!För dig, eller en vän, som varit borta från oss ett tag och behöver en nystart har vi just nu ett erbjudande där man får köpa 3-klipp för endast 399:- (klippen är giltiga i 30 dagar efter aktivering). Köp enklast även detta kort i webbshoppen HÄR.
 

Ny 30-dagarsutmaning och yoga retreat

Det är dags att börja planera för vårens 30-dagarsutmaning som startar den 9 april! Detta är ett utmärkt tillfälle att skapa nya vanor och rutiner som du sedan kan hålla kvar i vardagen även efter utmaningens slut. Du kan även denna gång välja mellan att yoga 5 dagar i veckan eller varje dag i 30 dagar. Läs mer HÄR!

Det finns även några platser kvar på vår yoga retreat i Italien i september. Missa inte detta tillfälle att fördjupa dina kunskaper om yoga och samtidigt varva ner i en magisk miljö! Vi yogar varje dag i den underbara yogapaviljongen och  veckan kommer utöver de dagliga yogaklasserna att fyllas med workshops, häng vid poolen, utflykter för de som vill och en massa lokalproducerad, hälsosam och riktigt god mat. Läs mer om retreaten HÄR!

Vi ses på yogamattan!

Varma hälsningar,
Vi på Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsmail Januari 2018: Nytt år, nya klasser, mer Yoga!

Vi vill tacka er alla för det gångna året och passa på att önska god fortsättning på det nya året. Vi vill även ödmjukast tacka alla som var med och uppmärksammade vårt 10-årsjubileum!

Vi är så glada och tacksamma för dessa 10 år, där vi har fått dela med oss av det vi älskar – Yogan. Vi har nyligen blivit uppmärksammade för vår skola och för det vi gör vilket känns jättefint. I tidningen ”Yoga för dig” kan du läsa en artikel om just vår härliga skola. Läs artikeln HÄR.

Som vanligt ser vi fram emot det kommande året med allt vad det innebär. Vi startade det nya året med besök från Sherie Van den Wijngaard som ledde oss igenom underbara yoga-klasser och workshops som uppskattades enormt och många lärde sig nya saker om sig själva, sin kropp och sin knopp. Vi har redan bokat in nästa besök med Sherie. Denna gång kommer vi att erbjuda djupdykning i yogans olika grenar under 5 intensiva heldagar. Sherie kommer att undervisa både Pranayama, Kriyas, Asanas, Mudras, Bandhas, Yoga Nidra, Meditation samt föreläsningar kring Yoga Sutras, Dharma och dessutom Workshop kring asanas. En helhetsupplevelse helt enkelt! Och detta från en mycket erfaren lärare som undervisar i Krishnamacharyas tradition i rakt nedstigande led. Läs mer om detta event och boka er HÄR:

Nya yogakort

Vi har även helt nya yogakort hos oss, allt för att du ska kunna hitta ett alternativ som passar just Dig, Dina behov, Din tid och Din ekonomi. Vi vill med dessa kort även uppmuntra till ett regelbundet yogautövande eftersom vi vet att det är det som ger de bästa resultatet. Kanske är det dags att byta ut klippkortet mot ett kort där du åtar dig att yoga 1-2 ggr i veckan långsiktigt (det blir förutom ett bättre välmående även billigare i längden).

Yoga alla tider

– Yoga 1 g/vecka: 590:-/mån
– Yoga 2 ggr/vecka: 690:-/mån
– Yoga 3ggr/vecka: 850:-/mån
– Yoga obegränsat: 990:-/mån

Yoga dagtid (vardagar 6:30-15:00)

-Yoga Dagtid 1 g/v: 490:-/mån
-Yoga Dagtid 2 ggr/v: 590:-/mån
-Yoga Dagtid 3ggr/v: 690:-/mån
-Yoga Dagtid obegränsat antal ggr: 850:-/mån

Ovanstående kort har en bindningstid på 12 månader. Utöver dessa har vi ett kort med 6 mån bindningstid för 1190:-/mån (gäller yoga obegränsat alla dagar och tider på schemat).

För er som vill yoga obegränsat har vi även vårt förmånliga årskortserbjudande för endast 8900:- (gäller fram till 28/2-2018). Köp våra Yogakort HÄR:

Ny yogaklass

Vi har som flera av er redan vet lagt på ytterligare en klass på schemat, Hot 90, en underbar klass som inkluderar ännu fler aspekter av yoga. Vi provade den under senhösten och då den fick ett enormt fint mottagande vi har nu lagt till den på vårt fasta schema 6 ggr/v.  Detta innebär att vi nu erbjuder 5 olika slags klasser i vår yogaskola. Utöver det har vi specialklasser, workshops, yogaresor och mycket mer. Vi älskar yoga och vi vill dela med oss så mycket vi kan av yogan. Gå gärna in och läs mer om våra klasser och även om vår yogaskola på vår hemsida.

Redan nu har vi datumen för vårens 30-dagarsutmaning. Starten går den 9/4. Läs mer om den här

Varma hälsningar från oss på

Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev December 2017: Julklappstips, Sherie och 10-årsfest!

Det börjar närma sig julhelger och årets slut men det är fortfarande en massa kul som händer i yogaskolan! Fortsätt att yoga även när du har det lite mer hektiskt i kalendern så hanterar du eventuell stress betydligt bättre. Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss via vår hemsida HÄR.

Det är härligt att se vilket varmt mottagande vår nya klass Hot 90 har fått! Vi är glada över hur öppna ni är för såväl nya asanas (poser) som nya andningsövningar. Många har upplevt ett ännu större lugn efter denna klass som avslutas med en lite längre del andning och avslappning. Efter julhelgerna kommer denna klass att finnas på fasta tider på schemat.

Vår julklapp till er är att vi håller som vanligt öppet alla dagar i jul så varför inte starta julafton med en yogaklass hos oss? Kolla in aktuellt schema HÄR för att se exakt när klasserna hålls över julen.

Julklappstips

Kan du tänka dig en bättre julklapp än bättre välmående och hälsa? Varför inte ge bort ett yogakort istället för att köpa den där klappen som mottagaren egentligen inte behöver? I december har vi följande julklappserbjudanden (gäller t.o.m. den 31/12):

– 30-dagars prova på kort + yogamatta: 699 kr (endast nya medlemmar)
– 3 klipp + yogamatta 699 kr (för den som behöver en nystart!) Köp kortet direkt HÄR

13 klipp för priset av 10 – Köp kortet direkt HÄR
– 3-månaderskort 2900 kr (ordinarie pris 3990 kr) – Köp kortet direkt HÄR
– Årskortserbjudande 8900 kr (ordinarie pris 10395 kr) – Köp kortet direkt HÄR
20% på allt i shoppen

Vi är oerhört glada och tacksamma över att Sherie återigen vill komma till oss för att dela med sig av sin värme och enorma kunskap inom yogan. Sherie besitter stor kunskap inom yogans alla grenar, inte bara kring asanas och pranayama, utan yogan som helhet! Läs mer om Sherie och om vad hon kommer undervisa här och anmäl dig till hennes workshops här.

10-årsfest och yogagalan!

I januari 2018 fyller Hot Yoga Stockholm (tidigare Bikramyoga Södermalm) 10 år och det vill vi naturligtvis fira tillsammans med er! Boka redan nu in fredagen den 19 januari kl.18-20 för 10-års fest, mer info kommer!

Mer festligheter…Inom yogavärlden finns det en tillställning som heter Yogagalan. Det är en gala som uppmärksammar och prisar yogan på olika sätt. Det är fint och det behövs! Om fler yogar och på så sätt får kontakt med sig själv, mår bättre som ett resultat blir världen en finare plats att leva på. Om ni känner att ni vill nominera oss i någon av kategorierna så skulle vi bli glada över det. Nominera i så fall på: http://yogagalan.se/

Tack för att ni kommer till oss och ser till att denna yogaskola existerar så att vi alla har denna underbara plats att komma till. Så att vi kan må bättre, så att vi kan träffa varandra, så att vi kan utbyta erfarenheter/upplevelser, så att vi kan dela med oss av varandra på alla sätt.

En liten påminnelse till nya, och gamla, yogisar är att vänligen respektera att Hot Yoga Stockholm är en mobilfri och parfymfri oas. Stäng av mobilen när du kommer och känn att din yogastund blir en paus från vårt uppkopplade samhälle där du kan fokusera på dig själv och vara i nuet. Om du använder parfymerade produkter under dagen går det bra att ta en dusch innan klassen. För allas trevnad kolla in vår yogaetikett HÄR.

Med ljus och värme i vintermörkret,
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev oktober 2017

Alla underbara på Hot Yoga Stockholm!

Vi har en hel del spännande saker som händer i studion framöver. Men först vill vi passa på att gratulera alla 30-dagarsutmanare. Ni har som vanligt varit oerhört inspirerande! Ni har bidragit till en härlig känsla i studion och det tackar vi för. Ett stort grattis till er alla som varit med och gjort detta fantastiska för er själva!

Ny klass på schemat – HOT 90

Fr.om november kommer ni att hitta en ny klass på schemat som vi kallar Hot 90! Det är en klass som kommer att varieras lite från gång till gång och som passar såväl nybörjare som mer erfarna. Ni som yogar Bikramyoga-serien kommer i det stora hela att känna igen er, men vi kommer även att ha med en del andra roliga poser, några fler andningsövningar, avslappning och även några mer utmanande variationer av poser för er som är redo för det. Men det är som sagt en klass som ALLA kan ta! Efter jul kommer Hot 90 att finnas mer regelbundet på schemat men fr.o.m. november dyker den upp lite då och då (bl.a. varannan tisdag kl.16 istället för Ghosh-klassen). Vi har nu väldigt många som vill yoga på söndagar och därför kommer även 14.00-klassen att bli en Bikramyogaklass fram till julschemat. Allt för att fler ska få yoga. Håll utkik på schemat efter vår Hot 90 klass!

Workshop för er som vill lära er att yoga hälsosamt, skadefritt och utan prestation!

Vi strävar som vanligt efter att dela med oss av kunskap, inspiration och information! Den 11 och 12 november håller Angelica och Johanna, studions ägare, en workshop i studion. Under denna workshop kommer vi att gå igenom Bandhas (kroppslås), det som gör att man kan yoga på ett hälsosamt, skadefritt och långsiktigt sätt. Det som gör att du får energi istället för att bli av med energi. Vi kommer att gå igenom dessa Bandhas och koppla ihop dom med hela Bikramyoga-seriens alla poser. Vi kommer alltså att gå igenom pose för pose i lugn och ro. Denna workshop är för alla! Både för dig som nyligen börjat och även för dig som har hållit på i flera år. Boka er på workshopen i studion nu! Läs mer om workshopen HÄR.

Bidra till vår härliga gemenskap i studion!

Vi är många i studion som yogar nu vilket är underbart. När vi är många som delar på ytorna i studion så är det viktigt att vi tar stor hänsyn till varandra. Häng gärna jackorna på krokarna i korridoren ( i damernas omklädningsrum). Väskor förvaras smidigast under bänkarna. Vi vet och uppskattar som vanligt att ni hjälps åt att hitta platser till varandra inne i yogasalen. Vi tackar er för att ni kommer till studion och gör att denna plats är så fantastisk att komma till. Det är en oas för många!! Läs mer om våra yogaetiketter HÄR.

Vi ses på yogamattan!

Med värme,
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev september 2017

Kvällarna blir mörkare, vindarna kallare och det finns inget bättre sätt att möta hösten än i det varma yogarummet! Vi på Hot Yoga Stockholm ser fram emot en härlig yogahöst där vi fortsätter att utvecklas inom yogans olika grenar. Yoga är en livsfilosofi och innehåller så mycket mer än de asanas (poser) som många i västvärlden förknippar med yoga. En stor del av lärarkåren har precis spenderat en vecka med Sherie Van den Wijngaard i Utrecht och är fulladdade med inspiration och nyvunnen kunskap! Sherie kommer även tillbaka till Stockholm i januari 2018, mer info om det kommer senare i höst.

Vi är oerhört glada och tacksamma över att ni elever är lika entusiastiska som vi är över hur studion och undervisningen har utvecklats under de senaste åren. Vi får ständig feedback från er och många känner att ni är fulla av energi efter klasserna även om musklerna arbetat hårdare än någonsin. Denna härliga känsla kommer av medveten djupandning i kombination med en effektiv användningav sina bandhas (kroppslås).

Barnyoga, 30 dagarsutmaning och mer…

Yoga-hösten 2017 på Hot Yoga Stockholm innehåller massor av spännande. Den efterlängtade barnyogan är tillbaka! Vårens barnyogaklasser var oerhört uppskattade av både barn och föräldrar. Vi kommer därför naturligtvis att fortsätta med dessa nu i höst. I barnyogan får barnen röra på sig, leka, vara kreativa, skapa fokus och hitta lugn, i en harmonisk och tillåtande miljö utan tävlingsmoment eller prestation. Här får barnen vara precis som de är! Barnyogan hålls som kurs om 8 ggr i två åldersindelade grupper med start lördagen den 30 september 2017 (uppehåll v44 för höstlov). Anmälan i receptionen! Förutom barnyogan kommer vi under hösten ha vår traditionella 30-dagarsutmaning som startar den 25 september samt en  workshop och flera specialklasser, för en sammanställning av det som händer i studion i höst se HÄR.

Årskortserbjudande

Gör årets bästa investering i dig själv. Köp årskort för endast 8300 kr (ordinarie pris 10.395 kr). Erbjudandet gäller t.o.m. 30 september 2017. Köp årskortet i vår webbshop HÄR.

Vi ses på yogamattan!

Med värme,
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev Juni 2017: Yoga som ger energi

Vilken härlig yoga-vår vi haft i studion! Även om våren varit kall så har vi kunnat njuta av värmen och gemenskapen i studion. Många av er har uppskattat vår fortsatta utveckling mot en ännu mer terapeutiskt, medveten och långsiktig yoga. Som flera märkt är det många gånger mer fysiskt krävande att göra en pose långsamt och noga, med andningen, än att pressa sig att gå så djupt som möjligt. Samtidigt gör detta sätt att yoga att du lämnar salen lugn och fylld av energi.

Sherie kommer tillbaka

Helgen efter midsommar, 30 juni-3 juli, kommer vår uppskattade gästlärare Sherie Van den Wijngaard hit igen. Sherie har blivit en viktig inspiratör och kunskapskälla för vår studio och vi känner oss så tacksamma över att hon vill jobba med oss. Vi uppmanar alla som kan att vara med på hennes klasser och workshops! Läs mer om Sheries besök här.

Fortsätt att yoga i sommar!

Om du inte redan har ett kort så säljer vi nu Sommarkort för endast 2200:- (gäller 3 månader från aktiveringsdatum), köp kortet enklast i Webbshoppen. I sommar har vi öppet enligt sommar-schemat, observera att det skiljer sig lite mellan försommar och högsommar (se aktuellt schema här. Vecka 29 vi håller stängt för lite uppfräschning av studion:-)

Ha en underbar sommar!
Angelica & Johanna

***

Nyhetsbrev december 2016: God Jul och Gott Nytt Yoga-år alla härliga!

Nu när året närmar sig sitt slut vill vi passa på att tacka er alla som bidrar till att Hot Yoga Stockholm är en så härlig plats att hänga på! Vi får nästan dagligen höra hur fin stämning det är i studion och det är vi alla tillsammans som skapar denna plats. Vi blir varma i hjärtat när vi ser hur ni stödjer varandra efter tuffa klasser och under jobbiga perioder i livet, det rör sig såväl om stöttande ord till en med-yogi ni aldrig träffat eller ett djupare samtal med någon som ni utvecklat en närmare relation med. Ni finns där för varandra både i med-och motgångar i livet. Ni är underbara!

Barnyoga och mycket mer…

Yoga-året 2017 på Hot Yoga Stockholm innehåller massor av spännande. Den 21 januari drar vi igång den efterlängtade barnyogan som introducerar barnet till yogan på ett lite mer lekfullt sätt. I barnyogan får barnen röra på sig, leka, vara kreativa, skapa fokus och hitta lugn, i en harmonisk och tillåtande miljö utan tävlingsmoment eller prestation. Här får barnen vara precis som de är! Barnyogan hålls som kurs om 8 ggr i två åldersindelade grupper med start lördagen den 21 januari 2017 (uppehåll v.9 och 10)

• 4-5 år: lördagar 13-13:45
• 6-9 år: lördagar 14-14:45

Förutom barnyogan kommer vi under 2017 som vanligt ha spännande gästlärare, bl.a. kommer omåttligt populära Sherie van den Wijngaard på besök i mars igen, 8-13/3. En annan favorit i repris blir yogaresan till Italien den 23-30/9. Vi kommer börja ta upp anmälningar efter trettonhelgen, så var beredda det är många som vill hänga med! Våra Ghosh Vinyasa klasser kommer att fortsätta att utvecklas och varieras en aning från gång till gång. Ni kommer med största sannolikhet även att få ta del av fler nyheter i studion under kommande år.

Hjälp oss hjälpa barn i krigshärdar

Så här i jultider känner vi, och många med oss, lite extra mycket för alla som har det svårt. Det finns otroligt många människor i världen som lider och just nu känner vi lite extra för alla barn i krigets Syrien och i andra krigshärdar. Därför kommer vi från och med idag och fram till nyårsafton skänka 50% av alla intäkter från Webbshoppen till Röda Korsets Katastrofhjälp. Nu kan du alltså köpa något bra till dig själv eller någon nära och samtidigt hjälpa de som har det svårast. Gå till Webbshoppen HÄR.

Vi har öppet alla dagar i jul så smit iväg från släkten om du behöver lite egen tid, eller varför inte ta med dem om du vill fortsätta umgås i hälsans tecken.

Vi ses på yogamattan!

Namaste,
Vi på Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev november: Julyoga och Julklappstips!

Snart är julen här med allt vad det innebär. För en del är julen njutbar, för en del stressig och mindre njutbar. Vi vet att yoga gör dig extra gott under tider som denna. Vi kommer som vanligt att ha studion öppen ALLA dagar. Vare sig du firar jul eller inte så hoppas vi att du kommer förbi studion och unnar dig lite yoga!

Vi har fortfarande en del happenings kvar i studion innan julen är här:

 • Benjamin Sears kommer till studion för specialklasser 30/11 och 1/12. 30/11 är FULL. Vi har några få platser kvar till 1/12. Boka de sista platserna i studion! Läs mer om Bens klasser HÄR

Och du har väl bokat in 23-30 september 2017 för vår yogaretreat i Italen?! Det kommer att bli en magisk vecka. Mer info kommer snart!

JULKLAPPSTIPS!

T.o.m. 31/12 ger vi dig en ordentlig rabatt på följande kort (köp till dig själv eller ge bort till nära och kära):

 • Köp ett 10-klippkort så får du 3 extra klipp på köpet (du sparar 750:-)
 • 3-månaderskort 2500:- (du sparar 1490:-)
 • Årskort via månadsdragning 690:-/mån (du sparar 4800:-! Tecknas endast i studion)

Våra 30-dagars Introduktionskort är också ett bra julklappstips till vänner och familjemedlemmar som ännu inte provat på yogan hos oss. Köp våra kort i studion eller i webbshoppen.

Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda Barnyoga i studion! Det kommer att bli på lördagar med start i januari. Håll ögonen öppna för mer exakt information kring tider, kursstart och åldersgrupper.

Vi har några schemaändringar närmsta tiden:

 • 30/11 är kvällens 17- och 19-klasser inställda pga specialklasser med Benjamin Sears.
 • Även 1/12 är kvällens 18- och 20- klasser inställda pga samma anledning.
 • 10/12 har vi personalfest och då kan ni yoga 8.30 samt 10.30! Eftermiddagens 14-och 16-klasser är inställda

Vi ses på Yogamattan!

 

***

Nyhetsbrev oktober 2016: Yoga som terapeutisk metod

Vilka fanstastiska dagar vi hade med Sherie Van den Wijngaard. Hon gav oss härlig inspiration och ett fördjupat fokus på andning, närvaro och användning av bålen (core). Sherie’s terapeutiska tillvägagångssätt ligger helt i linje med studions filosofi så även om du missade Sherie denna gång så kommer du ändå att få ta del av detta på olika sätt. Den senaste månaden har vi även inspirerats av alla er starka 30-dagarsutmanare som just gått i mål. Stort grattis till er!

Vi fortsätter vårt fokus på terapeutisk yogautövning med vår gästlärare Ben Sears! Missa inte följande specialklasser/workshops:

30 nov, kl. 17-19:30 (2,5 h) Hips & The First Fold med Benjamin Sears. ”A complete practice that will reveal how sacred geometry applies to your body to create functional flexibility” (hur man på ett hälsosamt och långsiktigt sätt öppnar upp sina höfter utan att skada sig).

1 dec, kl.18-20 (2 h) Raja Yoga For Today’s Yogi med Benjamin Sears. ”Where the esoteric meets the practical. Mastering the mind takes tools, skill and practice. In this workshop you will learn a meditation and pranayama practice for daily use as well as a powerful journaling technique to bring clarity to an issue that you are facing right now” (en fantastisk workshop där du får lära dig om meditation, andning och hur du kan applicera detta i ditt dagliga liv. Ta med papper och penna!).

Pris: 250:- per klass (bokning i samband med betalning) Läs mer om Ben HÄR

Hösterbjudande i webbshoppen:
20% på alla kort i webbshoppen t.o.m. den 31 oktober. Prova det enklaste sättet att fylla på ditt kort med mer yoga. Erbjudandet gäller endast på webben.

Klicka HÄR > gå till fliken WEBBSHOP och använd promotion code: HÖSTPROMO.

På gång i studion:

 • 29 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass med Angelica (En lugn klass med fokus på andning, otroligt välgörande och skön för alla nivåer!)
 • 2 nov, kl. 18:40-18:55 (15 min) Mini Posture Clinique med Tammy (15 min fokus på en position)
 • 9 nov, kl. 17:00 (105 min) Förlängd Ghosh Vinyasa II med Johanna, med tid för lite extra poser:-)
 • 30 nov, kl. 17-19:30 (2,5 h) Hips & The First Fold med Benjamin Sears
 • 1 dec, kl.18-20 (2 h) Raja Yoga For Today’s Yogi med Benjamin Sears
 • 23-30 september 2017 – Retreatvecka i Italien! Mer info kommer.

Vi ses på yogamattan:-)

Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev september 2016: Massor av yoga

Höstterminen har dragit igång på Hot Yoga Stockholm och det är underbart att möta både nya och gamla yogisar på mattan. Studion bubblar av en härlig entusiasm och vetgirighet i kombination med en stillsam höstenergi. Efter en ofta ganska utåtriktat vår och sommar är hösten en perfekt tid att fördjupa sig i sin yogautövning och på Hot Yoga Stockholm har vi massor av spännande som händer den närmsta tiden.

Den 26 september drar vår uppskattade 30-dagars utmaning igång. De är alltid lika inspirerande att följa er som tar er an denna utmaning. Läs mer om utmaningen HÄR.

Ett annat sätt att fördjupa sig är att delta på Workshop den 15 oktober med vår erfarna gästlärare Sherie Van den Winjngaard. Det kommer att bli en lärorik dag med yogaklass, yogaprat med temat ”Yoga som terapeutiskt metod” samt att vi får träna på att utföra armbalanserande positioner och bakåtböjar på en skonsamt sätt. Läs mer om workshopen HÄR.

På gång i studion:

 • 24 sept, kl. 10:10-10:25 (15min) Mini Posture Clinique med Bea (15 min fokus på KOBRAN)
 • 26 sept, 30-DAGARSUTMANINGEN STARTAR!
 • 1 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass** med Angelica
 • 13 okt, kl. 18:oo  (90 min) Bikramyogaklass med Sherie Van den Winjngaard – Medlemskort gäller, först till kvar:-)
 • 14 okt, kl. 16:00 (120 min) Sadhana klass* med Sherie van den Wijngaard
 • 15 okt, kl. 10:30-15:30 WORKSHOP MED SHERIE VAN DEN WIJNGAARD
 • 29 okt, kl. 10:30 (90 min) Ghosh Mudra-klass** med Angelica

* The sadhana class is a well-rounded yoga class, starting with chanting and pranayama, then warming up with bandhas for vinyasa krama and ending in classical style closing poses with guided meditation. It is so hard to explain this class outside of the simple word sadhana, an honest pursuit towards an egoless and loving state, residing in the present moment.

** En lugn klass med fokus på andning. Det är otroligt välgörande och skön klass för alla nivåer!

*** En något förlängd Bikramyoga-klass där läraren kan lägga extra fokus på något inom yogan. Antingen lite mer teknik, andning, yogafilosofi eller något annat.

Varma hälsningar,
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev augusti 2016:

Det är fantastiskt att se hur många av er som har bibehållit er yogautövning under sommaren. Och det är lika fantastiskt att se att så många redan är tillbaka i studion efter sommaren. Ni alla inspirerar oss!Utvecklingen av yogan fortsätter på Hot Yoga Stockholm!
Vi kommer fortsätta att fördjupa oss inom Ghosh Yoga traditionen vilket är den yogatradition som Bikramyoga/Hot Yoga grundar sig på. I höst kommer vi regelbundet att erbjuda en ny klass: Ghosh Mudra Lugn. Det är en relativt lugn klass där det stora fokuset är andningen. Denna klass är oerhört välgörande för såväl kropp som själ och passar alla nivåer. Kom och prova den 3/9 kl. 10.30.Vår tidigare Ghosh II-klass byter namn till Ghosh Vinyasa. Namnbytet sker bla pga att vi kommer att integrera ännu mer andningsfokus i klassen. Utvecklingen kommer även bestå av att klassen kommer att anpassas ännu mer efter vilka som deltar i klassen, vi kommer också att introducera en del nya positioner.Vi kommer att ha en Ghosh Vinyasa-dag i studion den 4/9. Då kommer alla att kunna prova vår Ghosh Vinyasa-klass helt gratis. Så ta med er vänner som ännu inte har provat vår klass eller vår studio och låt de prova denna klass. Vi erbjuder Ghosh Vinyasa-klassen kl. 12,15, 14.00 och 16.00 denna dag!Den 1/10 kommer vi att erbjuda en mindre Workshop kring denna klass. Vi kommer att yoga klassen tillsammans och under klassens gång bryter vi ner poserna och ger mer information så att ni ska få en större förståelse kring poserna. 10.30-13.00. 275 SEK (175 SEK för Årskortsmedlemmar). Anmäl er i receptionen.Här är en lista på närmsta tidens happenings i studion:

 • 27/8: Tyst klass, med Bea kl.16.00
 • 3/9: Ghosh Mudra klass, med Angelica kl. 10.30
 • 4/9: Ghosh Vinyasa dag, Gratis Ghosh Vinyasa klasser för ALLA! Kl. 12.15, 14.00 och 16.00
 • 9/9: Tyst klass, med Helena kl. 18.00
 • 18/9: Fördjupningsklass, med Saskia kl. 10.30-12.15.
 • 1/10: Ghosh-workshop, med Angelica kl. 10.30-13.00.
Vår tysta klass har blivit så oerhört populär och vi kommer därför att erbjuda en sådan klass varje fredag kl.18.00. Vi kommer även att klämma in ytterligare tysta klasser lite här och där, håll utkik på vår FB-sida och även på anslagstavlan i studion.
Vårt höstschema börjar den 29/8 då har ni ännu fler klasser att välja på. Se höstschemat under Aktuellt schema.
 
Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev maj 2016:

Vilken fantastisk månad april var. Full av energi och positivitet i studion som spirade av alla underbara 30-dagars utmanare. Tack för att ni inspirerade oss!Vi har haft tysta klasser, fördjupningsklasser, Posture Clinics och Workshops och vi vet att ni vill ha mer. Framöver erbjuder vi er följande happenings i studion:

 • 16 maj: Posture clinic, Breathing, som hålls av Tammy 18.40-18.55
 • 29 maj: Tyst klass, 18.00, ledd av Helena
 • 2 juni: Fördjupningsklass med Saskia 18.00-19.45
 • 16 juni: Mudra klass med Angelica 18.00 (en lugnare klass där vi håller vissa poser lite längre och synkar poserna med andningen. En oerhört välgörande och avslappnande klass)

Vi börjar redan nu med att sälja vårt sommarkort för endast 2700:-, då får du yoga obegränsat i 3 månader. Vi håller öppet precis hela sommaren, inga stängda dagar! Köp kortet enklast i vår Webbshop här.Från och med 16/5 börjar vårt försommarschema som ni redan nu kan hitta under aktuellt schema. Fortfarande väldigt många klasser att välja på. Observera också att söndagsklasserna ligger lite senare så att du både ska hinna vara med att vara ute i solen och yoga:-)Vår nya logga är äntligen färdig och vi använder nu vårt nya namn. Produkter till shoppen är på ingång med nya loggan på, nya visitkort hittar ni snart i receptionen, osv. Vi är oerhört glada och stolta över vår nya logga, vårt nya namn och över vår yogasatsning som vi har gjort och som ni alla så varmt och öppet har tagit emot. Tack alla för att ni kommer till studion och gör den till ett sådant underbart ställe att vara på!

Varma hälsningar
Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev april 2016:

Våren är äntligen här och dagarna blir längre!

Varför inte använda vårens spirande energi till att fördjupa dig inom yogan, det kan handla om att hinna med en extra klass i veckan eller kanske prova fortsättningsklassen Ghosh II om du inte redan gjort det. Kombinera gärna ditt yogautövande med att fördjupa dig i yogalitteratur. Nedan är lite tips från oss på yogarelaterad läsning:

 • How Yoga Works – The Yoga Sutra av Geshe Michael Roach & Christie McNally
 • Tree of yoga av BKS Iyengar
 • Light on Yoga av BKS Iyengar
 • The Key Muscles of Yoga & The Key Poses of Yoga av Ray Long
 • Vart du än går är du där – medveten närvaro i vardagen av Jon Kabat-Zinn
 • 84 Yoga Asanas av Buddha Bose

Vårens 30-dagars utmaning är i full gång. Inspireras av och heja på dem som antagit utmaningen, det är en fantastisk resa både mentalt och fysiskt! En annan yogaresa du inte bör missa är vår retreat i Italien 4-11 juni. Läs mer om den här.

På gång i studion:

4/4-3/5: 30-dagars utmaningen pågår!

21/4: Posture Clinic med Angelica, Halvmånen, 19.40-19.55

27/4: Master Class* med Johanna 9.30-11.15

* Master Class är i grunden en vanlig Bikramyogaklass som är 15 minuter extra lång för att läraren ska få tid att ge lite extra information. Vad läraren väljer att fokusera lite extra på kommer att variera från gång till gång. Klassen är dock inte extra avancerad på något sätt utan passar alla!

Varma Hälsningar,

Hot Yoga Stockholm

***

Nyhetsbrev mars 2016:

Mottagandet av vårt namnbyte, utvidgande av Ghosh-traditionen, de nya klassserna och vår ambition med att ge er alla ännu mer yoga har varit enormt positivt! Vi är så glada över alla hurrarop vi har fått och vi känner starkt att vi gör detta tillsammans med er alla härliga yogisar på studion. Tack för att ni är så nyfikna och öppna till att ta in mer yoga!

Vår yogaretreat i Thailand var alldeles underbar! Nästa yogaresa går till Italien den 4-11 juni. Vi kommer under denna vecka att erbjuda alla våra klasser, BY 90, HOT 60 och GHOSH II. Retreaten börjar redan fyllas upp så boka NU!

På allmän begäran kommer vi att lägga till ytterligare en GHOSH II-klass på schemat. I mars, april och maj ut kommer du att kunna praktisera Ghosh II-klassen även på onsdagar 17.00! Du kan alltid se vårt dagsaktuella schema HÄR

Börja att planera för vårens 30-dagarsutmaning redan nu. Den kommer att genomföras 4 april -3 maj. Vill du läsa mer om vad en 30-dagarsutmaning innebär, läs HÄR.

På gång i studion:

1/3: Posture Clinic med Anna Becker. 19.40-19.55 går Anna igenom Kaninen.

10/3: Master Class* med Nic, 18.00-19.45. Klassen där ni får det där lilla extra!

12-13/3: GHOSH II Workshop. Vill du lära dig mer om GHOSH II-klassen är detta det perfekta tillfället. Du kommer att få praktisera klassen båda dagar samt lära dig mer om de nya poserna som vi gör i denna klass! Denna workshop är för ALLA! Boka i studion nu, begränsat med platser.

20/3: Master Class* med Bea kl. 10.30-12.15. Klassen där ni får det där lilla extra!

26/3: Den sköna tysta klassen är tillbaka! 16.00-klassen med Monica.

Vi syns i studion som bubblar av härlig yogafeeling just nu!

Varma Hälsningar,

Hot Yoga Stockholm

* Master Class är i grunden en vanlig Bikramyogaklass som är 15 minuter extra lång för att läraren ska få tid att ge lite extra information. Vad läraren väljer att fokusera lite extra på kommer att variera från gång till gång. Klassen är dock inte extra avancerad på något sätt utan passar alla!

                                                                                       ***

Nyhetsbrev januari 2016: Nytt år, nytt namn, nya klasser, nystart på många olika sätt!

År 2016 kommer att bli ett år i utvecklingens tecken. Som enda studio i Stockholm erbjuder vi nu fortsättningsklasser inom Bishnu Ghosh ”Hot Yoga” traditionen. Vi kommer med spänning att fortsätta denna utveckling. Det innebär även att vi kommer att byta namn (då vi inte längre kommer att erbjuda endast Bikramyogaklasser och då vi även vill ta det sista steget bort från den nuvarande huvudorganisationen inom Bikramyoga Inc). Det nya namnet blir Hot Yoga Stockholm. Namnändringen kommer att ske i olika etapper under vintern/våren.

Ambitionen detta år är som tidigare nämnts att yogafokuset på studion blir ännu större. Vi kommer att erbjuda olika Workshops, stora som små, tysta klasser, Master Classes, Yogaresor både när och fjärran. I stort sett kommer du att varje vecka kunna ta del av något som händer i studion utöver de vanliga klasserna på schemat. Följ oss på Facebook för att kunna se vad som händer i studion just nu. Denna information hittar du även på vår anslagstavla i studion.

På gång i studion:

27/1: Master Class med Johanna. Ta denna 17.00-klass och få lite mer än vanligt. Den kommer att vara 1 tim 45min så att vi har tid för det där lilla extra.

5/2: 18.00-klassen blir en tyst klass med Nic. Har du aldrig tidigare provat en tyst klass, prova nu, det kommer att tillföra en ny dimension till din yoga.

14/2: Alla Hjärtans Dag! Ta med dig en vän till studion alldeles gratis. Kom i tid, begränsat med platser. Specialerbjudanden i studion under denna dag.

21/2: Posture Clinic med Nic. Kl. 15.40.15.55 går Nic igenom Triangeln

12-13/3: GHOSH II Workshop. Vill du lära dig mer om vår nya GHOSH II-klass? Angelica kommer att hålla en helg-workshop där du kommer att få lära dig mer om de nya poserna vi gör i denna klass. Båda dagarna kommer att innefatta en GHOSH II-klass samt Posture Clinics där vi lär oss mer om de nya poserna. Boka redan NU, begränsat med platser. Din investering: 800:- för årskortsmedlemmar / 950:- för övriga yogisar.

4-11/6: Yogaretreat till Italien. Mer info kommer snart men boka datumen i din kalender redan nu!

Varma hälsningar Hot Yoga Stockholm